Hyppää pääsisältöön

Isabella: Koin ikimuistoisia hetkiä myös au pairina

isabella blogi logo
isabella blogi logo Kuva: Yle au pairit australiassa

Isabellan viimeinen blogikirjoitus: "Moi, kullannuput ♥ Tää on nyt mun viimeinen blogi­kirjoitus ja haluun tässä välissä kiittää siitä, että ootte seuranneet Henriettan, Susan, Juhon ja mun Austraalian seikkailua :)"

Toivottavasti näistä meidän kokemuksista on ollut apua sellaisille, jotka miettivät au pairiksi lähtöä. Itse oon tosi tyytyväinen, että lähdin au pairiksi, mutta silti en suosittelisi sitä kenellekään :D

Nyt kun vertaan au pairina oloa ja Hillsong Collegessa opiskelua, niin mun on helppo sanoa, että collegessa opiskeleminen on miljoona kertaa hauskempaa kuin au pairina olo.

Suosittelen siis jokaista, joka harkitsee meneekö ulkomaille au pairiksi vai opiskelemaan, valitsemaan opiskelun.

Vaikka oon saanut Australiasta paljon enemmän irti opiskelijana kuin au pairina, oon silti tosi onnellinen siitä että olin ennen opiskeluja au pairina, koska oli turvallinen olo tulla opiskelemaan kun Sydney oli valmiiksi tuttu ja täällä oli valmiiksi ystäviä odottamassa ♥

Ja vaikka kuinka hehkutan sitä kuinka elämä Austraaliassa on ihanaa opiskelijana, niin pakko sanoa, että koin ikimuistoisia hetkiä myös au pairina.

Ensimmäisenä tulee mieleen meidän Byron Bay ­-matka. Sinne haluan mennä vielä joskus uudelleen!! Ne rannat oli niin kauniita!!

Parasta varmaan koko tässä au pair ­-jutussa oli se, että tutustuin kolmeen mielettömän ihanaan au pairiin... Näiden ihmisten nimet varmaan arvaattekin ;) Henrietta, Susa ja Juho ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tähän loppuun voisin listata vähän hassuja asioita joita australialaiset tekee ja missä asioissa mulle on tullut pieniä kulttuurishokkeja:

- Aussit kävelee ”väärällä” puolella tietä.... Tuntuu ihan oudolta esim. liukuportaissa seistä vasemmalla puolella.

- Aussit tykkää pitää sisätilat kylmänä, koska ulkona on niin kuuma (Tää on ollut mulle ihan hirveetä, koska vihaan kylmässä värjöttelyä.) Kaikki aussit huokailee tyytyväisenä kuinka ihana on päästä sisälle viileään, ja mä puolestaan valittelen kylmyyttä ja kieltäydyn olemasta sisällä ilman takkia :D

- Ne syö LOUNAAKS paahtoleipää hillolla, Oreo-keksejä ja nalle­keksejä.... What?? Kuka syö sellasta LOUNAAKS???? Mä luulin eka et Scotin perhe oli pelkkä poikkeus, mutta sitten kun tutustuin enemmän ausseihin huomasin, että tää on tyypillinen lounas monelle. :D Tosi epäterveellistä, mutta en valita, koska ne nalle­keksit on niin hyviä ♥ (ja söpöjä)

- Australilaiset on aika rentoja ja yks niiden lempisanontoja onkin ”No worries”

- Aussit tervehtii usein poskipusuilla

­- Ausseilla on lyhenne melkein jokaiselle sanalle. Esimerkiksi "arvo" tulee sanasta "afternoon" . Kun taas sanotaan "hottie" tarkoitetaan "hot water bottle" :D

­- Aussit kutsuu toisiaan melkein aina lempinimillä. Lempinimi on yleensä nimen lyhenne johon on lisätty joku siirappinen hellittelynimi. Mua kutsutaan usein Issy sweetiepie, Bella honeybun, Issy princess tai Bella super star. Aussit on tosi luovia näiden lempinimien kanssa, ja esimerkiksi Dominiquella on mulle varmaan 30 eri lempinimeä. Näihin lempinimiin monet lisää usein vielä jonkun (tai useampia) kohteliaan adjektiivin. Domi sanoo mulle usein "Good morning beautiful Issy darling". Musta se on tosi kiva kulttuuri, ja oon itekkin alkanut käyttää pitkää listaa adjektiiveja kun puhuttelen toisia nimellä. Esimerkiksi Lendille saatan sanoa "good morning cute little princess Lendi". Musta siirappiset lempinimet on söpöjä, ja musta olis kiva jos suomalaiset ottais mallia ausseista ja alkais käyttää niitä enemmän :D

­- Australiassa on maailman parasta jäätelöä ♥ ♥ ♥

Siinä oli jotain hassuja faktoja joita oon huomanut Australiasta ja ihanista ausseista ♥

Tietty ei voi yleistää että kaikki tekisivät noin, mutta tossa oli asioita, joita oon huomannut monien tekevän.

Kiitos kun ootte jaksaneet seurata mun blogia. Tää jää tosiaan mun viimeiseksi blogitekstiksi, mutta mun elämää täällä kauniissa Australiassa voi seurata Instagramissa @isabellahuotelin

Ihanaa kevättä kaikille!! Be blessed, everyone ♥

LUE muut Isabellan kirjoitukset:

- Sä teet kaiken ihan väärin! Sä et ajattele yhtään!
- Tuntemattomat tulee kirjaimellisesti ovelle ja haluu tutustuu
- Perheenvaihto on kasvattanut itseluottamusta au pairina
- On ihan parasta tajuta, että yks läheisimmistä ystävistä asuu saman katon alla
- Awws ihanaa, että ne haluu pitää mut täällä
- Matka muutti mun elämän
- Oon innoissani siitä mitä tää vuosi tuo tullessaan
- Mä elän mun unelmaa

SEURAA au paireja myös Facebookissa ja Instagramissa: @aupairit.

KATSO kaikki jaksot Yle Areenasta: