Hyppää pääsisältöön

Löydä luontosi ravistelee luontosuhteesi hereille

Löydä luontosi -ohjelman juontajat Viivi Pumpanen ja Kimmo Ohtonen
Viivi Pumpanen ja Kimmo Ohtonen juontavat Löydä luontosi -lähetyksen. Löydä luontosi -ohjelman juontajat Viivi Pumpanen ja Kimmo Ohtonen kimmo ohtonen,Viivi Pumpanen

Koko perheen viihteellinen luonto-ohjelma lähetetään toukokuun lopussa suorana metsäjärven rannalta. Ota aikasi, avaa silmäsi ja löydä luontosi!

Muistatko meren äänet ja metsän hiljaisuuden? Entä miltä retkieväät tulilla maistuvat ja miten savun tuoksu tarttuu vaatteisiin? Parituntinen Löydä luontosi on uusi suora lähetys metsäjärven rannalta. Ohjelma viihdyttää, yllättää ja ravistelee uinahtaneen luontosuhteesi hyväntahtoisesti hereille.

Lähetyksen juontavat toimittaja, luontokirjailija ja -valokuvaaja Kimmo Ohtonen sekä juontaja, malli ja monessa mukana ollut uskalikko ja luontoihminen Viivi Pumpanen.

Julkkisten luontosuhde esiin

Ohjelma kerää yhteen julkisuudesta tuttuja ihmisiä ja artisteja, joita yhdistää rakkaus luontoon.

Kummelit ovat inspiroituneet Miljoona linnunpönttöä -kampanjasta ja naurattavat uusin sketsein nyt ensi kertaa yhdessä Pirkka-Pekka Peteliuksen kanssa. Kummeleiden Timo Kahilaisesta paljastuu myös kaikki kansallispuistomme kolunnut todellinen luontoihminen ja valokuvaaja.

Metsähallituksen kansallispuistokummit ovat luonnon virkistyskäytön sanansaattajia. Heistä kolme, Saimi Hoyer, Matti Ristinen ja Lauri Tähkä avaavat omaa luontosuhdettaan ja vievät katsojat heille itselleen tärkeään luontopaikkaan.

Luonnossahan ruoka maistuu. Maukasta, mutta helppoa retkiruokaa, luonnon omilla raaka-aineilla höystettynä, valmistaa tunnustettu kokki ja erämies Markus Maulavirta.

Musiikista lähetyksessä vastaavat hullutteleva mieskuoro Seminaarimäen Mieslaulajat sekä tämän vuoden Emma-ehdokas, ihastuttava Aurora.

Aika heittää talviturkit ja antaa kesän tulla!

Toukokuun lopulla kevät on jo edennyt koko maassa. Pohjoisessa Suomessa saadaan silti nauttia vielä talvenkin rippeistä. Pitkän maan kevään etenemistä seurataan lähetyksen aikana - miltä nyt näyttää tuntureilla, saaristossa, idässä tai lännessä.

Lähestyvä kesä houkuttelee rohkeampia jo veden varaan. Hauskimmat valokuvat talviturkin heittämisestä pääsevät mukaan lähetykseen. Osallistua voi sosiaalisessa mediassa tunnisteella #talviturkkihaaste tai lähettämällä kuva osoitteessa yle.fi/löydäluontosi.

Luonto on edelleen meidän suomalaisten käden ulottuvilla. Sinne kannattaa mennä ja sitä kannattaa käyttää. Löydä luontosi muistuttaa miten ja miksi!

Löydä luontosi
Yle TV1 27.5.2016 klo 21.05-23.05

Kommentit