Hyppää pääsisältöön

Psykologi Pia Charpentier: "Syömishäiriö on vaarallinen tauti, mutta sen liiallinen patologisointi ei ole hyväksi"

Psykologi, psykoterapeutti Pia Charpentier
Pia Charpentierilla on vuosien kokemus syömishäiriöpotilaiden auttamisesta. Psykologi, psykoterapeutti Pia Charpentier Kuva: Yle, Akuutti pia charpentier

Syömishäiriö on monitasoinen sairaus. Osalle potilaista syömishäiriöllä on voimakas psyykettä koossa pitävä merkitys, jolloin sairaudesta toipuminen voi viedä pitemmän aikaa. Toisilla kyseessä voi olla käsistä lähtenyt painonpudotus, jolloin toipuminen voi tapahtua nopeammin. Syömishäiriökeskuksen toiminnanjohtaja Pia Charpentier on psykologi ja kognitiivinen psykoterapeutti, joka on nähnyt työssään syömishäiriön monet kasvot. Hän korostaa tapaa, jolla syömishäiriöön puututaan ja missä vaiheessa aletaan puhua vaikeasti hoidettavasta sairaudesta.

Kuka syömishäiriöön sairastuu? Millaisia ovat tyypilliset syömishäiriöoireet ja miten syömishäiriöistä ihmistä voi ja pitää auttaa? Katso psykologi, psykoterapeutti Pia Charpentierin haastattelu.

Kemiläinen Henna Tiensuu sairastui bulimiaan ollessaan pieni koululainen. Myöhemmin bulimia vaihtui anoreksiaksi. Lue, mitä Hennalle kuuluu nyt: Syömishäiriöiden kierteessä: ”Se oli mulle maanpäällinen helvetti”

Lisää ohjelmasta

Kommentit