Hyppää pääsisältöön

Seuraa Euroviisuja Ylen kanavilla

kuva Tukholman viisulavasta, tietoa finaalin lähetysajasta: 14.5. klo22
Seuraa viisuedustajamme Sandhjan matkaa Ylen kanavilla ja verkossa. kuva Tukholman viisulavasta, tietoa finaalin lähetysajasta: 14.5. klo22 Kuva: Yle Euroviisut,Eurovision laulukilpailu 2016

Tänä vuonna Tukholmassa järjestettävän Eurovision laulukilpailun semifinaalit ja finaalilähetys näytetään suorana Yle TV2:lla toukokuussa.

Viisuhuumaan voi uppoutua Ylen eri kanavilla, Yle Euroviisut -sosiaalisessa mediassa sekä verkossa yle.fi/euroviisut. Tarkat päivämäärät lähetysaikoineen on listattu alle.

Viisulähetykset

Suomen 50. euroviisuedustaja Sandhja esiintyy ensimmäisellä paikalla Euroviisujen 1. semifinaalissa kappaleellaan Sing It Away. Yle Radio Suomelta kuulet suorana semifinaalien ja finaalin radioselostuksen ja verkkosivultamme yle.fi/euroviisut voit katsoa lähetykset kansainvälisesti viitottuna. Kaikki kilpailukappaleet esiintymisjärjestyksessä on listattu tänne.

Suomen Euroviisuissa antamat pisteet muodostuvat puoliksi yleisön antamista puhelinäänistä ja puoliksi ammattilaisraadin antamista pisteistä. Suomea ei voi äänestää täältä käsin.

Tänä vuonna viisihenkiseen ammattilaisraatiin kuuluvat tuottaja Jurek Reunamäki (raadin pj.), muusikko Jannika B, radiojuontaja Hanna Kinnunen, sanoittaja Heimo Hatakka sekä säveltäjä Jori Sjöroos.

Euroviisut 1. semifinaali

Tiistaina 10.5. klo 22.00
Yle TV2, Areena, Radio Suomi, Radio Vega
Suomen kilpailuedustaja Sandhja ei edennyt Finaaliin. Semifinaali 1:n muut tulokset.

Euroviisut 2. semifinaali

Torstaina 12.5. klo 22.00
Yle TV2, Areena, Radio Suomi, Radio Vega
Semifinaali 2:n tulokset

Euroviisufinaali

Lauantaina 14.5. klo 22.00
Yle TV2, Areena, Radio Suomi, Radio Vega

Suomen raadin pisteet suorassa lähetyksessä lukee uutistenlukija Jussi-Pekka Rantanen.

Euroviisujen Suomen pisteidenantaja Jussi-Pekka Rantanen
Euroviisujen Suomen pisteidenantaja Jussi-Pekka Rantanen Kuva: Jyrki Valkama /Yle euroviisut2016

Krista Tukholmassa

Krista Siegfrids kullanhohtoisessa asukokonaisuudessa.
Vuoden 2013 viisuedustajamme Krista Siegfrids raportoi viisujen keskipisteestä Krista Siegfrids kullanhohtoisessa asukokonaisuudessa. Kuva: Anton Sucksdorff Photography krista siegfrids,UMK 2016,Euroviisut

Tukholman viisutunnelmia on välittämässä myös viisuedustajamme vuodelta 2013 - Krista Siegfrids. Keväällä Ruotsin viisukarsintaan eli Melodifestivalen -kilpailuun osallistunut Krista seikkailee Globen Arenan sisä- ja ulkopuolella sekä ympäri Tukholmaa.

Kristan raportteja voit seurata perjantaista 6.5. alkaen verkkosivullamme sekä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #euroviisut ja #KristaLovesEuroviisut.

Esikatselumaraton

Lauantaina 7.5. klo 19.10
Yle TV2

Rakel Liekki ja Mikko Silvennoinen Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa.
Uuden Musiikin Kilpailusta tuttu Rakel Liekki juonsi Esikatselumaratonin. Raadissa mukana myös Mikko Silvennoinen. Rakel Liekki ja Mikko Silvennoinen Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa. Kuva: Yle / Miikka Varila finaali

Yle TV2:n perinteinen esikatselumaraton näyttää ja soittaa kaikki Euroviisuihin tänä vuonna osallistuvat 42 kappaletta. Nelituntisen suoran lähetyksen juontaa Rakel Liekki. Viisuvideot arvioi ja pisteyttää nelihenkinen raati, jossa ovat mukana Jaana Pelkonen, Mikko Silvennoinen, Cristal Snow ja Maija Vilkkumaa. Ohjelman aikana mm. otetaan suora yhteys Tukholmaan ja viisuedustajaamme ja myös katsojat voivat lähetyksen aikana äänestää omaa suosikkiaan.

Euroviisujen esikatselumaratonin kommentaattorit Jaana Pelkonen, Cristal Snow, Mikko Silvennoinen ja Maija Vilkkumaa
Euroviisujen esikatselumaratonin kommentaattorit Jaana Pelkonen, Cristal Snow, Mikko Silvennoinen ja Maija Vilkkumaa Kuva: Jaana Pelkonen: Jyrki Lyytikkä / Yle, Cristal Snow: Anton Sucksdorff, Maija Vilkkumaa: YleX, Mikko Silvennoinen: Jukka Lintinen /Yle Kuvapalvelu euroviisut2016

Katso Esikatselumaraton-lähetys tästä:

De Eurovisa - Euroviisaat

Lauantaisin 9.4. - 7.5. klo 21.00
Yle Fem

Svenska Ylen juontajat samassa kuvassa.
Svenska Ylen juontajat samassa kuvassa. Kuva: Yle / Barbro Ahlstedt euroviisut

Euroviisaat valmistautuvat tänäkin vuonna viitenä lauantaina Eurovision laulukilpailuun. Ohjelman juontajat Eva Frantz ja Johan Lindroos käyvät läpi kaikki 43 kappaletta ja arvioivat niitä vaihtuvien vieraiden kanssa.Jaksossa 4 vieraana on UMK 2016 kilpailija Rafaela Truda.

Kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa suomeksi tekstitettyinä.

Yle Teeman Euroviisut-ohjelmistoa

Sunnuntaina 1.5. klo 10 - 15.25

Vappupäivänä Yle Teema vie euroviisufanit nostalgiamatkalle. Kanavalla nähdään Suomen euroviisujen karsinnat vuosilta 1989-1992 klo 10 alkaen. Mukana tavoittelemassa Suomen euroviisuedustuspaikkaa mm. Kirka, Meiju Suvas, Riki Sorsa, Anna Hanski, Samuli Edelmann, Arja Koriseva, Pepe Willberg, Tauski ja Pave Maijanen.

Torstaina 5.5.

Conchita - Itävallan kuningatar -dokumentti
klo 16.30 (uusinta)
Dokumentissa seurataan 40 päivän ajan Itävallan Euroviisuvoittajan Conchita Wurstin valmistautumista kilpailuun ja nähdään miten itävaltalaiset, kotikyläläiset, omat vanhemmat ja ystävät suhtautuvat häneen.

Suomen euroviisukarsinnat 1973–2010 Elävässä arkistossa

Marion Rung laulaa Tom tom tom -kappaletta Euroviisukarsinnassa.
Marion Rung laulaa Tom tom tom -kappaletta Euroviisukarsinnassa. Kuva: Yle/Leif Öster Marion Rung,1970-luku

Tarjolla on huimat 50 tuntia suomalaista viisuhistoriaa. Elävän arkiston euroviisukokonaisuus alkaa 1970-luvun mustavalkoisista lähetyksistä ja jatkuu lamavuosien säästöviisuista 2000-luvun monsterimiehiin ja suuriin kansanjuhliin.

Muuta viisuohjelmistoa

Torstaina 5.5.
Euroviisujen esikuuntelut
Yle Radio Suomi klo 15.08 – 18.00

Sanna Pirkkalaisen vieraana studiossa on muusikko Mariska.

Lauantaina 7.5.
Tartu Mikkiin -toiveuusinta
Yle TV1 klo 22.45

Good evening, Malmö! Vuoden 2013 UMK:n menestyksekäs artistiremmi Tartu Mikkiin -toiveuusinnassa (es. 5.4.2013), jossa mikkiin tarttuvat Diandra, Mikael Saari, Krista Siegfrids ja Otso Koskelo.

Perjantaina 13.5.
Dok: Krista Siegfrids

Krista Siegfrids
Krista Siegfrids dokumenttiohjelmat

Yle Fem klo 20.00

Pohjanmaalta kotoisin oleva Krista Siegfrids tuli suuren yleisön tietoisuuteen Voice of Finlandin ja UMK:n kautta. Vuonna 2013 hän edusti Suomea Euroviisuissa, sitten oli vuorossa Euroopan kiertue, levyjulkaisuja, työstressiä ja loppuunpalaminen. Tänä vuonna Krista palasi UMK:n lavalle, nyt juontajana. Samaan aikaan hän toteutti lapsuuden unelmansa ja osallistui Ruotsin euroviisukarsintaan, Melodifestivaleille.

Dokumentissa pääsemme seuraamaan Kristan elämää kulissien takana; rankkoja harjoituksia ja valmistautumista sekä UMK-lähetyksiin Helsingissä että Melodifestivaleille Malmössä. Tuotanto: Pampas Production, 2016. Suomenkielinen tekstitys. Yle Areenassa ensimmäisen lähetyksen jälkeen katsottavissa toistaiseksi.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Euroviisut 2016

Yle Euroviisut somessa

@euroviisut Instagram