Hyppää pääsisältöön

Siivilä päässä, pastasormukset sormissa – Lentävän spagettihirviön kirkko vihki ensimmäisen avioparinsa

Häät järjestettiin merirosvolaivalla Uudessa-Seelannissa.

Kuvan pasta ei liity tapaukseen. // Kuva: EPA

Lentävän spagettihirviön kirkko otti jälleen askeleen kohti varteenotettavaa uskontoa, kun ensimmäinen virallinen Pastafari-avioliitto solmittiin Uudessa-Seelannissa 16. huhtikuuta. Häät järjestettiin merirosvolaivassa Akaroan kuvankauniissa satamakaupungissa.

Pariskunta, uusiseelantilainen Marianna Fenn ja britannialainen Toby Rickett, oli pukeutunut häiden teeman mukaisesti merirosvoasuihin. Morsiamella oli päässään uskonnon virallinen päähine, pastasiivilä. Avioliittonsa symboliksi pariskunta vaihtoi pastasormukset. Aviolupauksena Rickett lupasi aina lisätä suolaa pastaveteen.

- Ne olivat erittäin hauskat juhlat, mutta myös romanttiset. Ne eivät olleet tavalliset vakavat ja kalliit häät, Fenn kertoo The Guardianille.

Skip Twitter post

Uusi-Seelanti on ainoa maa, jossa Lentävän spagettihirviön kirkolle on myönnetty lupa vihkiä hääpareja.

Helvetissä olut on lämmintä ja strippareilla on sukupuolitauteja

25-vuotias Bobby Henderson perusti satiiriuskonto Lentävän spagettihirviön kirkon vuonna 2005 vastalauseena Yhdysvaltojen Kansasin osavaltion päätökselle sallia kouluissa kreationismin eli luomiskertomuksen opettaminen evoluutioteorian ohelle.

Alun perin Lentävä spagettihirviö oli parodia, mutta siitä on tullut tunnustettu uskonto ainakin Uudessa-Seelannissa, Tsekissä, Puolassa ja Hollannissa.

Lentävän spagettimonsterin uskonnon virallinen päähine on pastasiivilä. Maailmalla tunnetaan useita tapauksia, joissa uskonnon tunnustajat eli pastafarit ovat saaneet pitää siivilää päässään ajokorttikuvissa sekä henkilökorteissa.

Esimerkiksi vuonna 2015 Massachusettsin osavaltiossa asuva Lindsay Miller voitti taiston viranomaisia vastaan ja sai luvan lävikön pitämiseen ajokortin kuvassa. Aluksi lupa evättiin, mutta humanistiyhdistyksen valituksen jälkeen osavaltion ajoneuvohallinto pyörsi päätöksensä.

Skip Twitter post

Muita uskonnon erityispiirteitä ovat muun muassa pastafarien ajatus taivaasta, jossa on stripparitehdas ja oluttulivuori. Uskonnon edustajien mukaan helvetti on kuin taivas, mutta siellä olut on lämmintä ja strippareilla sukupuolitauteja.

Lue myös:

Satiiriuskonto pastafarismille erävoitto: lupa pitää lävikköä päässä ajokortin kuvassa