Hyppää pääsisältöön

Titanicin uutisia 18.4.1912: Vihdoin New Yorkissa!

tunnuskuva
tunnuskuva titanic uutiset 18.4.

Magnesiumjauheen välähdellessä Titanicin 1. ja 2. luokista pelastuneet laskeutuvat laivasta New Yorkissa. 3. luokan pelastuneet sitten tietenkin myöhemmin. Maahantulotarkastuksia ei silti onnistuta kiertämään. Matka jatkuu yksityisillä tai yleisillä junilla kohti uutta maailmaa.

RMS Titanicilta pelastuneet matkalaiset ovat tänään saapuneet RMS Carpathialla New Yorkiin paikalle kerääntyneen noin 35 000 hengen yleisön odottaessa heitä satamalaiturilla 54. Myös lehdistö oli saapujia vastassa ja valokuvakoneiden magnesiumjauheen välähdykset saattoivat jopa hämmentää maihin asuvia pelastuneita.

Laivasta nousivat ensimmäisenä pelastuneet 1. luokan matkustajat, jotka pääsivät New Yorkista heille varatuilla yksityisjunilla kotiseuduilleen. Sen jälkeen maihin pääsivät 2. luokan matkustajat. Yli 40 kuljetettiin ambulansseilla sairaaloihin erilaisten vähäisten ongelmien vuoksi.

Titanicin 3. luokan matkustajista pelastuneet päästettiin maihin vasta tunteja myöhemmin ja heille tehtiin normaalit maahantulotarkastukset.

Onnettomuudesta pelastui 706 henkilöä, laivan mukana hukkui 1517 uhria.

Kaiken kaikkiaan 43 suomalaisen siirtolaisen taival päättyi siis Atlantin pohjaan. Mutta 20 heistä selviytyi ja on näillä hetkillä lähdössä jatkamaan junalla kohti määränpäätään, New Yorkista kohti itää ja auringinlaskua, päin uutta elämää uudessa maanosassa.

 • Kuinka #Titanicilla tehtiin ja kenen tarinoihin hahmot perustuivat

  #Titanicilla liveprojekti on historian roolipeli

  #Titanicilla liveprojektia voisi kutsua historian roolipeliksi, jossa oli mahdollisuuden kokea, minkälaista on lähteä paremman elämän toivossa siirtolaiseksi Amerikkaan 1900-luvun alussa. Ja miltä tuntuu, kun unelmat uppoavat meren pohjaan.

 • Titanicin uutisia 18.4.1912: Vihdoin New Yorkissa!

  Carpthia tuo pelastuneet New Yorkiin

  Magnesiumjauheen välähdellessä Titanicin 1. ja 2. luokista pelastuneet laskeutuvat laivasta New Yorkissa. 3. luokan pelastuneet sitten tietenkin myöhemmin. Maahantulotarkastuksia ei silti onnistuta kiertämään. Matka jatkuu yksityisillä tai yleisillä junilla kohti uutta maailmaa.

 • Titanicin uutisia 17.4.1912: Herrasmiehet ovat uhanalainen laji

  Pelastuneet lähestyvät New Yorkia

  Media on raivoissaan, sillä pelastuneilta ei saada erikoishaastatteluja - entä jos lähtisi pienveneellä heitä vastaan? Herrasmiehet saattavat vaimonsa pelastusveneeseen ja siirtyvät tupakalle. Ragtime oli vähällä koitua Helmi Juurakon kohtaloksi.