Hyppää pääsisältöön

Yle Uutisten joukkue voittoisa Editors Labin hackathon-tapahtumassa Helsingissä

Ylen Plus-deski palkittuna kuvassa
Ylen Plus-deski palkittuna kuvassa editors lab -voittajat teemo tebest, ville juutilainen ja juha rissanen

Maan suurimmista mediataloista ja innovatiivisista startup-yrityksistä kootut joukkueet kisasivat parhaan uutispalvelun prototyypistä 13.-14.4. Helsingissä.

Ylen ja Global Editors Networkin järjestämän tapahtuman yhteydessä pidetyssä kilpailussa tuomaristo valitsi voittajaksi Yle Uutisten joukkueen.

Voittajajoukkue, eli Yle Uutisten Plus-deskin Teemo Tebest, Ville Juutilainen ja Juha Rissanen lähtevät kesäkuussa Wienissä järjestettävään loppukilpailuun, GEN Summittiin, jossa mittaa toisistaan ottavat vuoden parhaat tiimit ympäri maailman.

Editors Labiin osallistui seitsemän kotimaista joukkuetta mediataloista ja startup-yrityksistä. Tiimien tehtävänä oli kahden päivän aikana kehittää uutispalvelun ja verkkoyhteisön tulevaisuutta sekä miettiä uusia tapoja edistää tuottavampia ja rakentavampia keskusteluita ajankohtaisista asioista.

Kunniamaininnat saivat Affecton ja MTV Uutisten joukkueet. MTV Uutisten prototyyppi äänestettiin lopputilaisuudessa myös yleisön suosikiksi.

Tapahtuman teema oli Kuinka voimme kehittää parempia yhteisöjä uutissivustoille? Osallistujia pyydettiin miettimään ja luomaan uusia tapoja edistää tuottavampia ja rakentavampia keskusteluita ajankohtaisista asioista.
Tuomaristo halusi valinnoissaan painottaa sekä tuotteen käytettävyyttä että sen potentiaalia kehittää uutis- ja verkkoyhteisöpalveluita. Positiivista palautetta annettiin etenkin ideoista, joiden koettiin saavan ihmiset ajattelemaan kuluttamaansa ja tuottamaansa verkkosisältöä uudella ja rakentavalla tavalla. Tuomaristo kehui osallistuneiden joukkueiden tasoa ja kertoi yksimielisesti löytäneensä esitellyistä innovaatioista paljon jo valmiiksi toteuttamiskelpoisia ideoita.

Lisätietoa Editors Labista