Hyppää pääsisältöön

Yle Uutisten joukkue voittoisa Editors Labin hackathon-tapahtumassa Helsingissä

Ylen Plus-deski palkittuna kuvassa
Ylen Plus-deski palkittuna kuvassa editors lab -voittajat teemo tebest, ville juutilainen ja juha rissanen

Maan suurimmista mediataloista ja innovatiivisista startup-yrityksistä kootut joukkueet kisasivat parhaan uutispalvelun prototyypistä 13.-14.4. Helsingissä.

Ylen ja Global Editors Networkin järjestämän tapahtuman yhteydessä pidetyssä kilpailussa tuomaristo valitsi voittajaksi Yle Uutisten joukkueen.

Voittajajoukkue, eli Yle Uutisten Plus-deskin Teemo Tebest, Ville Juutilainen ja Juha Rissanen lähtevät kesäkuussa Wienissä järjestettävään loppukilpailuun, GEN Summittiin, jossa mittaa toisistaan ottavat vuoden parhaat tiimit ympäri maailman.

Editors Labiin osallistui seitsemän kotimaista joukkuetta mediataloista ja startup-yrityksistä. Tiimien tehtävänä oli kahden päivän aikana kehittää uutispalvelun ja verkkoyhteisön tulevaisuutta sekä miettiä uusia tapoja edistää tuottavampia ja rakentavampia keskusteluita ajankohtaisista asioista.

Kunniamaininnat saivat Affecton ja MTV Uutisten joukkueet. MTV Uutisten prototyyppi äänestettiin lopputilaisuudessa myös yleisön suosikiksi.

Tapahtuman teema oli Kuinka voimme kehittää parempia yhteisöjä uutissivustoille? Osallistujia pyydettiin miettimään ja luomaan uusia tapoja edistää tuottavampia ja rakentavampia keskusteluita ajankohtaisista asioista.
Tuomaristo halusi valinnoissaan painottaa sekä tuotteen käytettävyyttä että sen potentiaalia kehittää uutis- ja verkkoyhteisöpalveluita. Positiivista palautetta annettiin etenkin ideoista, joiden koettiin saavan ihmiset ajattelemaan kuluttamaansa ja tuottamaansa verkkosisältöä uudella ja rakentavalla tavalla. Tuomaristo kehui osallistuneiden joukkueiden tasoa ja kertoi yksimielisesti löytäneensä esitellyistä innovaatioista paljon jo valmiiksi toteuttamiskelpoisia ideoita.

Lisätietoa Editors Labista

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kun avaruuden sivilisaatio soittaa, älä vastaa

  Kiinan suosituin scifikirjailija Cixin Liu Worldcon75:ssa

  Kiinalainen tieteiskirjallisuus tekee samaan aikaan näyttävää esiinmarssia kuin Kiinan suurvalta-asema vahvistuu. Insinööri-kirjailija Cixin Liu voitti vuonna 2015 Hugon, yhden maailman suurista scifi-kirjallisuuspalkinnoista teoksellaan Three-Body Problem. Cixin Liun kekseliäs ja megalomaaninen scifi-eepos varoittaa avaruuden sivilisaatioista.

 • Pitkä sähkökatko saisi yhteiskunnan polvilleen 48 tunnissa - tiedätkö miten varautua?

  48 tunnissa sähkökatkos lamaannuttaisi arkielämän.

  Suomi toimii nykyään täysin sähkön varassa. Lyhyetkin sähkökatkot hankaloittavat elämää, mutta jo 48 tunnissa hankaluudet muuttuvat vakaviksi ongelmiksi: veden tulo lakkaa, ruoat pilaantuvat, pakkasella kotien lämpötila laskee. Nykyisten suositusten mukaan ihmisten kannattaisi varautua ns. kotivaralla selviytymään 72 tunnin ajan.

 • Tiesitkö tämän mustikasta?

  Säännöllinen mustikan syöminen voi lieventää tulehdustilaa.

  Mustikka on metsien kultakimpale. Jo muutama desi mustikoita päivässä auttaa kattamaan hyvän osan esimerkiksi päivän kuitumäärästä ja E-vitamiinitarpeesta. Säännöllinen mustikoiden syöminen voi myös lieventää esimerkiksi diabetekseen ja sepelvaltimotautiin liittyvää matala-asteista tulehdustilaa.

 • Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille extreme-lajeissa

  Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja euforisia hetkiä.

  Uudessa sarjassa Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille jokamiehen extreme-lajeissa. Ensimmäiset, syksyllä 2017 suoritettavat lajit ovat 150 kilometrin merimelonta ja 130 kilometrin polkujuoksu. Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja – toivottavasti – itsensä ylittämisen euforisia hetkiä.