Hyppää pääsisältöön

Helsingin juhlaviikot julkisti ohjelmansa – tarjolla suomiräppiä ja Amorphiksen erikoiskeikka

Juhlaviikoilla on tarjolla monipuolista ohjelmaa räpistä korkeakulttuuriin.

Pyhimys Blockfesteillä. // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Helsingin juhlaviikot on Suomen suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Tänä vuonna Huvila-teltassa nähdään muun muassa Pyhimys, DJ Kridlokk ja Tuuttimörkö sekä Amorpiksen spesiaaliveto, jonka aikana lavalle nousee myös kiinnostavia vierailijoita.

Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä. Tänä vuonna Helsingin juhlaviikot järjestetään 19.8.– 4.9.2016.

PYHIMYS

DJ KRIDLOKK & TUUTTIMÖRKÖ

Pe 26.8. 19:00

Suomirap valtaa Tokoinrannan. Luvassa on yllätysvierain varustettu spesiaalisetti.

Teflon Brothersin ja Ruger Hauerin riveistä tunnetun Pyhimyksen viime vuonna ilmestynyt paluusooloalbumi Pettymys kiilasi suoraan listaykköseksi. Levyn työryhmään kuuluvat muun muassa Sakke Aalto, Eva & Manu, Kasmir, Yona, Kuningasidean Väinöväinö ja Pauli Hanhiniemi.

Keikalla nähdään myös DJ Kridlokk ja Tuuttimörkö.

AMORPHIS

UNDER THE RED CLOUD – AN EVENING WITH FRIENDS

La 27.8. 19:00

Kotimaisen raskaan musiikin legendoihin kuuluva Amorphis valtaa elokuussa Huvila-teltan yhdessä ystävien kanssa.

Illan ensimmäinen osuus improvisoidaan intiimeissä tunnelmissa etnosta progeen metallimaustein. Lavalle nousevat muun muassa jouhikostaan maagisia sävyjä taikova Pekko Käppi sekä Piirpauke-yhtyeestään tunnettu multi-instrumentalisti Sakari Kukko.

Pekka Kainulaisen runoperformanssi johdattelee yleisön illan päätteeksi kuultavan toisen setin pariin. Vuonna 2015 ilmestynyt Under the Red Cloud -albumi soitetaan Tokoinrannassa alusta loppuun, ensimmäistä kertaa Suomessa.

LOVEPROGE

Su 28.8. 19:00

LoveProge-illassa nautitaan Love Recordsin julkaisemasta legendaarisesta progressiivisesta rockista suoraan 1970-luvulta, ajalta jolloin soolot pitkiä ja moniulotteisia. Keikalla kuullaan sekä instrumentaalimusiikkia että laulettuja progeklassikoita – härskejä jameja ja riisutumpia vetoja. Settilistalla ovat kaikki Loven progesuuruudet Wigwamista, Tasavallan Presidentistä ja Coitus Int:istä Pekka Pohjolaan, Jukka Toloseen ja Pekka Strengiin.

Lavalle nousevat kotimaisen progen kantaisä Jukka Gustavson sekä skenessä vahvasti mukana pyörinyt Mikko Alatalo. Nuoremman polven progeuskontunnuksen tulee esittämään Emma Salokoski. Yhtyettä johtaa illan kuratoinut säveltäjä-bassovirtuoosi Lauri Porra.

Katso koko ohjelmisto täältä.

Lue myös:

Sivuprojektista pääbändiksi – kun Ruger Hauerin haipista tuli totta

Levy-yhtiöpomo ja räppäri Pyhimys: "Vaikeaa olla supernöyrä, kun alkaa olla jo niin paljon vaikutusvaltaa suomalaiseen musiikkiin"

Tomi Joutsen luopui tavaramerkistään ja muita Amorphis-uutisia