Hyppää pääsisältöön

Historia: Kosmonautit

Neuvostoliitto oli 1900-luvun todellinen avaruuspioneeri, vaikka populaarihistoria katsookin Yhdysvaltojen voittaneen avaruuskilpailun.
Venäläinen kosmonautti Aleksei Leonov käveli ensimmäisenä ihmisenä avaruudessa. Neuvostoliitto oli 1900-luvun todellinen avaruuspioneeri, vaikka populaarihistoria katsookin Yhdysvaltojen voittaneen avaruuskilpailun. Kuva: BBC 2014 yle tv1

TV1 maanantaisin 25.4. - 2.5.2016 klo 19.00 - 19.50, toinen lähetys sunnuntaisin klo 14.10
Yle Areenassa 7 päivää

Kun Neil Armstrong käveli kuun pinnalla vuonna 1969, Yhdysvallat pääsi historiankirjoihin avaruudenvalloittajana. Neuvostoliitto oli kuitenkin 1900-luvulla todellinen avaruuspioneeri.

BBC:n kaksiosainen dokumenttisarja kertoo, kuinka venäläiset hallitsivat modernia avaruustutkimusta. Sarjassa nähdään harvinaista ja aikaisemmin esittämätöntä kuvamateriaalia.

Haastateltavina on elossa olevia kosmonautteja, jotka kertovat venäläisten avaruuden valloituksesta, sen voitokkaista ja vaarallisista hetkistä.

Yksi vanhimmista kosmonauteista, Aleksei Leonov, on ensimmäinen avaruuskävelyn tehnyt ihminen. Vuonna 1965 Voshod 2 -lennolla tapahtunut avaruuskävely oli päättyä katastrofiin.

Cosmonauts. Tuotanto: BBC, Britannia, 2014.

Lisää aiheesta:
Elävä arkisto: Kosmonautit

Neuvostoliitto oli 1900-luvun todellinen avaruuspioneeri, vaikka populaarihistoria katsookin Yhdysvaltojen voittaneen avaruuskilpailun.
Ensimmäisessä avaruuskävelyssä käytetty puku on esillä venäläisen avaruuspukuvalmistajan museossa. Neuvostoliitto oli 1900-luvun todellinen avaruuspioneeri, vaikka populaarihistoria katsookin Yhdysvaltojen voittaneen avaruuskilpailun. Kuva: BBC 2014 yle tv1

Lisää ohjelmasta

Kommentit