Hyppää pääsisältöön

Juoksuhaudantie – elokuva suomalaisesta unelmasta ja pakkomielteen riivaamasta miehestä

Veikko Aaltosen ohjaama Juoksuhaudantie on tarina suomalaisesta unelmasta ja pakkomielteen riivaamasta miehestä.
Matti Virtanen (Eero Aro, oik.) haluaa Oksasen (Esko Pesonen) rintamamiestalon. Veikko Aaltosen ohjaama Juoksuhaudantie on tarina suomalaisesta unelmasta ja pakkomielteen riivaamasta miehestä. yle tv1

TV1 perjantaina 26.5.2018 klo 23.35 - 01.25
Yle Areenassa 7 päivää

Matti Virtanen on kotirintamamies. Hän kuuluu kotitöissä, ruuanlaitossa ja vaipanvaihdossa tasa-arvoisen mieskuntonsa osoittaneiden sukupolveen.

Vaimon mielestä aviomies on nössö kokkaaja ja kunnianhimoton luuseri, jonka pitäisi mennä johonkin kotoa, liittyä miesporukkaan.

Veikko Aaltosen ohjaama Juoksuhaudantie (12) on tarina suomalaisesta unelmasta ja pakkomielteen riivaamasta miehestä. Elokuvan päärooleissa nähdään Eero Aho ja Tiina Lymi.

Perhe on saatava takaisin

Yksi nyrkinisku erottaa Matin perheestään.

Vaimo ottaa lapsen ja lähtee. Matti, jonka elämänsisältönä on ollut varastomiehen paikan säilyttäminen, makaronilaatikon onnistuminen sekä vaimon ja lapsen tyytyväisenä pitäminen on tyhjän päällä.

Hän päättää saada perheensä takaisin hankkimalla heille talon, unelmien kodin, punaisen tuvan. Saavuttaakseen päämääränsä Matti on valmis äärimmäisiin tekoihin.

Kari Väänäselle Jussi

Juoksuhaudantien kiinteistövälittäjän Jarmo Kesämaan roolia näyttelevä Kari Väänänen palkittiin Jussilla parhaasta miesivuosaroolista. Rintamamiestalon omistaa eläkeläinen Taisto Oksanen, jota näyttelee Esko Pesonen.

Muissa rooleissa ovat Katariina Kaitue, Kaija Pakarinen, Aake Kalliala, Eila Roine, Matleena Kuusniemi, Eeva Litmanen ja Mikko Nousiainen.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Kari Hotakaisen samannimisen romaanin pohjalta Veikko Aaltonen. Tuotanto Kinotar/Lasse Saarinen, 2004. Elokuva on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2016.

Veikko Aaltosen ohjaama Juoksuhaudantie on tarina suomalaisesta unelmasta ja pakkomielteen riivaamasta miehestä.
Kiinteistövälittäjä Jarmo Kesämaa (Kari Väänänen) ja eläkeläinen Taisto Oksasen (Esko Pesonen). Veikko Aaltosen ohjaama Juoksuhaudantie on tarina suomalaisesta unelmasta ja pakkomielteen riivaamasta miehestä. yle tv1