Hyppää pääsisältöön

Puoli seiskan Luontoviikko: Millainen on sinun luontosi?

Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen
Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen Puoli seitsemän

Yle TV1:n Puoli seiskan Luontoviikko keskittyy ihmisen ja luonnon suhteeseen. Suomalaisilla väitetään olevan erityisen läheinen luontosuhde. Jokainen kokee luonnon kuitenkin eri tavalla. Toiselle luonto voi olla kirkko, toiselle pelottava paikka. Yksi kaipaa rauhaa, toinen mönkijäsafaria. Jokaiselle löytyy oma luonto.

Luontoviikolla 10.-13.5. näytämme millainen on pyhä metsä, selvitämme mistä susipelko juontaa juurensa ja otamme lapset oppaaksi luontoretkelle. Kalastamme kaupungin keskustassa ja selviämme hengissä keskellä korpea. Voiko karhun karkottaa pyllyttämällä? Ja millaisia potilaita on villieläinsairaalassa?

Neljä erilaista suhdetta luontoon

Viikon avaa tiistaina 10.5. juontaja ja malli Viivi Pumpanen, jolle luonto on ollut tärkeä osa elämää pienestä asti. Viivi juontaa myös Ylen uuden, viihteellisen luonto-ohjelman TV1 -kanavalla toukokuussa. Keskiviikon vieras, ohjaaja ja kirjailija Juha Hurme nukkuu teltassa sata yötä vuodessa. Torstaina rallilegenda Ari Vatanen kertoo omasta, kansainvälisestä luontosuhteestaan. Perjantain vieraana on niin erämaasta kuin kaupunkiluonnosta elokuvia tehnyt palkittu luonto-dokumentaristi Petteri Saario.

Perjantaina suora lähetys rannalta

Perjantaina 13.5. koko lähetys viedään ulos Tampereen kaupunkiluontoon. Saa nähdä, saadaanko juontajat Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen (kuvassa) heittämään talviturkit Näsijärveen kevätkauden viimeisen lähetyksen kunniaksi!

Kuvaa luontosi juuri nyt

Haastamme jälleen katsojat kuvaamaan luontoa: Kuvaa oma luontosi juuri nyt. Lähetä kuva meille Puoli seiskan nettisivulla tai Instagramissa tunnisteella #luontonyt. Näytämme päivän parhaat kuvat lähetyksissä.

Puoli seitsemän Yle TV1 -kanavalla tiistaista perjantaihin klo 18.30.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua