Hyppää pääsisältöön

Kaarle XVI Kustaa, yksinäinen kuningas

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa täyttää lauantaina huhtikuun 30. päivänä 70 vuotta. Ykkösellä nähdään Kaarle Kustaan tuore haastattelu.
Kuningasperhe koolla Sollidenin linnassa Öölannin saarella. Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa täyttää lauantaina huhtikuun 30. päivänä 70 vuotta. Ykkösellä nähdään Kaarle Kustaan tuore haastattelu. Kuva: Anna-Lena Ahlström/kungahuset.se yle tv1

TV1 lauantaina 30.4.2016 klo 15.45 - 16.45
Yle Areenassa 30 päivää

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa täyttää lauantaina huhtikuun 30. päivänä 70 vuotta. Ykkösellä nähdään Kaarle Kustaan syntymäpäivähaastattelu.

Toimittaja Claes Elfsbergin haastattelussa kuningas kertoo niin haasteista kuin ilonaiheista, ympäristökysymyksistä ja lastenlapsista. Miten kuningas on uudistanut ruotsalaista monarkiaa?

Juhlalähetys Tukholmasta

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT lähettää merkkipäivän juhlallisuuksista neljän tunnin suoran lähetyksen.

Syntymäpäivän ohjelmaa Tukholmasta voi seurata SVT Worldin kautta Suomen aikaa kello 10.45 alkaen. Lähetyksessä ei ole suomenkielistä tekstitystä.

Kuningaskunta juhlii merkkipäivää usean päivän ajan huhtikuun viimeisellä viikolla.

Kungen 70 år: Ensamt majestät. Tuotanto: SVT, Ruotsi, 2016.

40-vuotishääpäivä, ristiäisiä

Ruotsin kuningasperheellä riittää juhlittavaa, sillä kesäkuun 19. päivänä kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia viettävät 40-vuotishääpäiväänsä.

Kahdet ristiäisetkin ovat luvassa. Ruotsin prinssi Carl Philip ja hänen vaimonsa prinsessa Sofia saivat tiistaina 19.4. esikoislapsensa, pojan.

Kruununprinsessa Victoria ja hänen puolisonsa prinssi Daniel saivat toisen lapsen, pikkuprinssin, maaliskuun alussa.

Lisää aiheesta:
Yle Uutiset: Kaarle Kustaasta kasvoi kuningas omasta tahdostaan
Yle Uutiset: Ruotsin tuorein prinssi sai nimekseen Alexander Erik Hubertus Bertil
Yle Uutiset: Ensimmäinen kuva Ruotsin pikkuprinssistä julki

 • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

  Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

  Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.