Hyppää pääsisältöön

Tubettajat, turvapaikanhakijat ja koulutusleikkaukset - nämä kiinnostavat nuoria Yle Uutisluokan päivänä 26.4!

Uutisluokan oppilaat Vuosaaren ylä-asteelta.
Uutisluokan oppilaat Vuosaaren ylä-asteelta. Kuva: Yle / Jukka Koski Yle Uutisluokka

Nuoret ja nuorten tekemät uutiset näkyvät ja kuuluvat jälleen Ylen kanavilla ja verkossa. Yle Uutisluokan päivänä nuoret haastattelevat pääministeri Juha Sipilää, instagram-tähti Benjamin Peltosta ja tähtitieteilijä Esko Valtaojaa sekä montaa muuta mielenkiintoista kasvoa.

Aiheina ovat tänä vuonna muun muassa robotiikka kouluissa, turvapaikanhakijat, pelaaminen ja tubettaminen sekä koulutusleikkaukset. Uutisluokkalaisten juttuja ja haastatteluja kuullaan heti aamusta alkaen Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmissa sekä verkkosivuilla.

“Lähdekritiikki tärkeämpää kuin koskaan ennen”

Nuoret ovat opiskelleet mediataitoja yhdessä uutiskummien eli Ylen journalistien kanssa ympäri Suomea. Tärkeäksi teemaksi koulukäynneillä on noussut uutisten luotettavuus ja mediakriittisyys.

"Nyt eletään aikaa, jolloin lähdekritiikillä on valtava merkitys. Jokainen elää omassa älypuhelimen luomassa mediakuplassaan ja luo sitä kautta ymmärrystä maailmasta. Oikean ja valheellisen tiedon erottaminen on tärkeämpää kuin koskaan ennen. Tätä opettelemme Uutisluokassa", toteaa tuottaja Hanna Visala.

Yle Uutisluokassa jo 9000 opppilasta

Yle Uutisluokka on tehnyt osallistavaa mediakasvatusta jo kolme vuotta ja se on laajentunut yli 300 kouluun. Uutiskummeina toimivia Ylen journalisteja on noin 40 ja tavoitteena on nuorten medialukutaidon parantaminen. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana on myös viittomakielisiä sekä kehitysvammaisia uutisluokkalaisia.

Yle Nyhetsskolanissa nuoret tekevät uutisia ruotsiksi muun muassa Yle Nyheterin lähetyksiin ja verkkoon. Nyhetsskoledagenia voit seurata verkossa svenska.yle.fi/nyhetsskolan ja instagramissa #nyhetsskolan.

Uutisluokan päivän kohokohdat löytyvät Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #uutisluokka.

Lisätietoja:
Tuottaja, Hanna Visala, Yle Uutisluokka, Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminta p. 040 710 0898
Vastaava tuottaja, Petri Kejonen, Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminta p. 040 7544515
Koordinator för Yle Nyhetsskolan, Mirjam Heir, tfn 050 526 6790