Hyppää pääsisältöön

Esittelyssä Suomen kovimmat fanit: he uskoivat Antti Tuiskuun jo ennen jättimäistä Peto-hypeä

YleX:n juttusarja esittelee kotimaan kovimmat faniryhmät. Nyt on vuorossa Suomen eturivin poptähden Antti Tuiskun ihailijat, jotka tunnetaan nimellä Tuiskuttajat.

Antti Tuiskun yleisöä Ruisrockissa. // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Superfanit ovat artistin uran tukipilareita, jotka täyttävät jäähalleja, järjestävät sometempauksia ja äänestävät idoleitaan tauotta. Heitä arvostavat myös musiikkialan ammattilaiset levy-yhtiöitä myöten. Fanijoukot ovat niin tärkeä osa artistin menestystä, että idoliensa lisäksi myös heidät on syytä esitellä tarkemmin yleisölle. Nyt vuorossa ovat Antti Tuiskun fanit eli Tuiskuttajat.

YleX tavoitti Tuiskuttajat-nimisen fanijoukon Facebook-ryhmän kautta. Faniryhmä vastasi kysymyksiin yhdessä.

Skip Instagram post

Tuiskuttajat on hyvän fiiliksen ryhmä, joka tukee idoliaan kaikissa uran käänteissä. Nykyään nekin rokkipoliisit, jotka vielä pari vuotta sitten tuhahteli Antti Tuiskulle, arvostavat häntä artistina, mutta tuiskuttajat ovat tienneet jo vuosia, kuinka suuri Peto Tuisku on.

Tuiskuttajat-ryhmässä on mukana sekä uusia faneja että niitä, jotka ovat tukeneet laulajaa alusta asti. Aktiiviset fanit antoivat Tuiskulle Peto-nimenkin jo ennen Peto on irti -hittiä.

"Entistä useampi on ymmärtänyt keikkojen ihanuuden."― Tuiskuttajat

- On ollut hämmentävää huomata uuden yleisön hehkutus viime vuoden keikoista. Antti on kuitenkin aina tehnyt asiat samalla tavalla, ottanut yleisön haltuunsa ja pistänyt bileet käyntiin, tuiskuttajat vastaavat.

- Nyt vain entistä useampi on ymmärtänyt keikkojen ihanuuden. Koko kokemus on todella voimaannuttava ja sillä jaksaa taas eteenpäin. Tämä on yksi syy, miksi keikoilla jaksaa käydä.

Faniryhmän tarkoitus on jakaa eri some-kanavissa informaatiota esiintymisistä, uusista julkaisuista, haastatteluista sekä fiiliksiä keikoilta. Tuiskuttajat ovat erittäin aktiivisia somessa. Faniryhmällä on Instagramissa 3 916 seuraajaa, Facebookissa ja Twitterissä puolestaan vajaa tuhat. Tuiskun faniryhmä ei vaikuta kuitenkaan aivan niin järjestäytyneeltä kuin aiemmin esittelemämme Team Cheek.

- Emme sovi äänestämistä keskenään mitenkään, mutta sen lisäksi että tietenkin äänestämme itse, jaamme tietoa äänestyksistä muille linkeillä ja kuvilla.

Antin vuosi 2015

Antti Tuisku on julkaissut uransa aikana 10 levyä, hän on saavuttanut albumeillaan kultaa ja platinaa, mutta uran varrelle on mahtunut myös vaikeampia aikoja, jolloin Anatude ei ole myynyt keikkojaan loppuun ja luovuus on ollut kateissa. En kommentoi -levy aloitti aivan uuden aikakauden Tuiskun uralla.

"Meille vihapuheet ja negatiiviset kommentit ovat aina olleet pelkkää ilmaa."― Tuiskuttajat

Hypetyksen lisäksi Tuisku on myös persoonana jakanut ihmisten mielipiteitä yli 12 vuoden uransa aikana. Tuiskuttajat ovat kuitenkin aina pitäneet idolinsa puolia.

- Meille vihapuheet ja negatiiviset kommentit ovat aina olleet pelkkää ilmaa. Ei jakseta enää välittää, mitä Antti Tuiskusta puhutaan.

Skip Instagram post

Faniryhmä pitää suurimpana tempauksenaan Emma Gaalan yleisöäänestyksen hypetystä. Yleisöäänestyksessä pidemmän korren vei kuitenkin Team Cheek, mutta kokonaisuudessaan ilta oli Tuiskun. Anatude sai uransa ensimmäisen Emman ja kahmi lopulta kaikkein eniten pystejä.

- Meillä oli ollut pitkään ajatus vuoden 2015 olevan Antin vuosi. Halusimme tehdä jotain, joka herättäisi fanit sekä kriitikot ymmärtämään, että Antti ansaitsee ensimmäisen Emma-pystinsä.

Tuiskuttajien tempaus ei voinut jäädä huomaamatta ainakaan niiltä, jotka seuraavat Tuiskua somessa. Tuiskuttajat perustivat sitä varten Facebook-tapahtuman, jonka kautta he suunnittelivat monta eri tempausta. Muun muassa Antin vuosi -kuvan, jota jaettiin Instagramissa #petoemma, sitaatteja kappaleiden sanoista, PetoEmma-kylttejä sekä leimoja, joita pystyi lisäämään omaan Facebook-profiilikuvaansa ja näin osoittamaan tukensa Antille.

Myös tähti itse muisti kiittää aktiivisia fanejaan kiitospuheessa.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

Yhdessä kuvassa kaikki neljä eri #petoemma kamppista! "Antin vuosi" kuvalla haluttiin pelkästään luoda someen pöhinää. Näyttää kaikille ja etenkin raadille mitä mieltä me ollaan. Tästähän nousi hälyä muiden artistien fanien kesken ja tottakai se meitäkin hieman laittoi ärsyyntymään, kun muut suorilta vei ideat. #petotiimi selkeästi keksi jotain omaperäistä joka muiden oli pakko kopioida! 😉 Toisena jaettiin näitä sitaatteja jotka olivat Antin biiseistä tai haastatteluista. Pätkiä joiden oli tarkoitus luoda tsemppiä ja positiivisuutta päiviin! ❤️ Unohtamatta facebook leimoja ja petoemma kylttejä! ✌️ Koko homma onnistu täydellisesti ja edelleen hyvä fiilis! #emmatiimi #petoemma #emmagaala

A post shared by #ᴛᴜɪsᴋᴜᴛᴛᴀᴊᴀᴛ • FANPAGE (@tuiskuttajat) on

Tuiskuttajien pitkä odotus palkitaan tulevana viikonloppuna, kun Antti Tuisku tekee uransa ensimmäiset areenakeikat Hartwall Arenalla.

- Olemme kaikki todella innoissamme Peto Show’sta. Kaiken tämän yli 12 vuoden jälkeen on hienoa päästä kokemaan jotain suurta. Tämä on iso asia Antille sekä kaikille faneille, jotka ovat kiertäneet kaikki nämä vuodet, suuria tunteita varmasti luvassa.

Lue myös:

Esittelyssä Suomen kovimmat fanit: he tekevät Cheekistä supertähden 

Ensimmäisen Emmansa voittanut Antti Tuisku haluaa kiittää epäilijöitä: Teitte minusta vahvemman 

Emma Gaalan lemmikit ja oikeusmurhat – joko olisi Elastisen ja Antti Tuiskun vuoro? 

Fanin tarina kosketti Antti Tuiskua: Usko unelmiisi 

Kahdeksan syytä rakastaa Antti Tuiskua