Hyppää pääsisältöön

Syke-jaksoarvio: Salaperäinen kuiskaus

Vuorella sattuu onnettomuus.
Vuorella sattuu onnettomuus. Syke (tv-sarja)

Viides jakso on täynnä arvoituksia! Mitä Ilmari kuiskaa Marleenan korvaan? Mitä Iiris meinaa tehdä perintörahoille? Kenen kanssa Marjut puhuu puhelimessa säästöistä?

Iiriksellä keittää

syke, Iiris
Iiriksellä menee hermot. syke, Iiris Syke (tv-sarja)

Iiris on koko jakson ajan pahalla tuulella. Syypää siihen on osaltaan Paul, joka Iiriksen mielestä yrittää vielä haudan takaakin manipuloida häntä. Iiriksen ylpeys varmaan ottaa päähän häntä itseäänkin, sillä hänellä olisi yksinhuoltajana enemmän kuin iso tarve Paulin perintörahoille.

Osaltaan Iiriksen kiukku johtuu osastoon kohdistuvista säästötoimista samalla kun hoitajilta vaaditaan koko ajan lisää venymistä ja paperisotaa. Lopulta hän menettää täysin malttinsa ja antaa Marjutin kuulla kunniansa varsin värikkäin sanankääntein. Iirikselle tästä ei välttämättä hyvää seuraa, mutta muilta hoitajilta hän sai kyllä pisteet. Lenitaa ainakin ihan nauratti!

Johanna luonnollisesti opastaa Iiristä, että ”meet nyt kiltisti pyytämään anteeksi ja valehtelet, että Niilo on kuumeessa ja sulla stressiä.” Ei ollut yllätys, että Iiris torjuu Johanna ehdotuksen. Mutta hän saa kuitenkin jonkun idean ja lähtee tapaamaan Paulin lakimiestä uudelleen. Kelpaavatko rahat sittenkin?

Mitä Iiriksellä on mielessä?

Hän aikoo lahjoittaa rahat sairaalalle.
40% (283 ääntä)
Hän ottaa rahat ja lopputilin.
35% (248 ääntä)
Eikä lahjoita. Puoli miljoonaan ei auta sairaalaa vaikeuksista.
17% (120 ääntä)
Jotain aivan muuta. Kerron kommenttikentässä!
7% (52 ääntä)
Ääniä yhteensä: 703

Potkuja luvassa?

syke
Kenen kanssa Marjut juttelee? syke Syke (tv-sarja)

Iiriksen raivarin jälkeen Marjut menee työhuoneeseensa. Hän pyörittelee numeroita taulukossa ja yrittää tehdä siitä epätoivoisesti ylijäämäistä. Se ei kuitenkaan näytä onnistuvan. Lopulta hän tarttuu puhelimeen ja soittaa jollekin henkilölle kertoakseen tilanteesta.

Puhelimen toisessa päässä oleva henkilö käskee tehdä lisää leikkauksia, mutta kun Marjut sanoo, ettei enää pystytä mistään säästämään, henkilö käskee Marjutia tekemään jotain muuta. Kenen kanssa Marjut keskustelee ja mitä hän käskee tekemään?

Kuka puhelimessa on?

On se Olavi, mutta he päättävät luopua kehitysprojekteista.
38% (232 ääntä)
Se on Olavi! Ja nyt on potkuja luvassa.
35% (216 ääntä)
Joku muu hallituksen jäsen. Ei Olavi voi olla noin julma.
26% (156 ääntä)
Minulla on teoria. Kerron kommentikentässä!
1% (5 ääntä)
Ääniä yhteensä: 609

Viimeiset jäähyväiset

syke
Toni jää Johannan luokse yökylään. syke Syke (tv-sarja)

Toni on edelleen Suomessa ja hänellä on selvästi tunteita Johannaa kohtaan. Hän on tuonut vuosikertaviiniä Sveitsistä, nukuttaa Aadan ja laittaa ruokaa. Hän myös kiittää Johannaa siitä, että tämä on epäitsekkäästi ajatellut Aadaa ja jättänyt opinnot kesken.

Epäilen, ettei taustalla ole oikeasti huoli Aadan hyvinvoinnista vaan siitä, että Johanna menestyy. Konservatiivinen Toni on kateellinen. Hän ei ole missään vaiheessa tukenut Johannan kouluttautumista.

Yllätys yllätys: ilta päättyy siihen, että Johanna ehdottaa, että Toni jäisi yöksi sohvalle, mutta samaan sänkyyn he päätyvät. Aamulla Johanna kuitenkin sanoo Tonille, että ne olivat viimeiset jäähyväiset. Tonilla on ollut ilmeisesti muita suunnitelmia, koska hän pahoittaa mielensä ja lähtee pois.

Tämä menee nyt aivan arvailun puolelle, mutta mitä luulette:

Mitä Toni aikoo seuraavaksi?

Luovuttaa ja palaa Sveitsiin.
45% (282 ääntä)
Alkaa tapella Aadasta.
23% (142 ääntä)
Kostaa Maxille jotenkin.
18% (113 ääntä)
Suuttuu ja päättää myydä talon heti.
14% (85 ääntä)
Ääniä yhteensä: 622

Salaperäinen kuiskaus

syke
Ilmari kuiskaa jotain kivaa Marleenan korvaan. syke Syke (tv-sarja)

Ilmarin kiipeilykaveri Niklas joutuu onnettomuuteen, jossa on hengenlähtö lähellä. Niklas kolauttaa päänsä pudotessaan railoon ja saa valtimoverenvuodon. Yhteydet toimivat vuoristossa heikosti, joten Ilmari ei saa apua ja joutuu ensiaputehtäviin. Ilmari sairastuu kuitenkin itse vuoristotautiin, ja molemmat miehet ovat henkitoreissaan, kun helikopteri pääsee viimein pelastamaan heitä.

Ilmari herää sairaalassa Suomessa Marleena vierellään. Vaikka Ilmari häipyi matkalle ilmoittamatta, eikä ole ollut yhteydessä Marleenaan matkat aikana, Marleena on ainoastaan onnellinen, että Ilmari on nyt siinä elossa.

Mitä Ilmari kuiskaa Marleenalle?

Hän haluaa perustaa perheen, mutta mennä naimisiin ensin!
49% (335 ääntä)
Se on selvää: "Yhteinen lapsi on tervetullut vaikka heti!"
36% (245 ääntä)
No ei nyt ihan noin selvä: "Olen valmis harkitsemaan lapsen hankintaa."
15% (106 ääntä)
Ääniä yhteensä: 686

Lenita Tinderin lumoissa

syke
Lenita löytää J-P:n Tinderistä. syke Syke (tv-sarja)

Olavi tulee hermoilemaan Lenitalle siitä, ettei tämä ole ilmestynyt Savoyhin. Hän on ilmeisesti omahyväisesti ajatellut, ettei Lenita voi kieltäytyä tarjouksesta vaan tulee kun käsketään. Hahah, on se joillekin niin vaikeaa ymmärtää, mitä tarkoittaa ”ei”. Varsinkin kun Lenita pitää Olavia osasyyllisenä säästöihin. Olavin ja Lenitan yhteinen tulevaisuus ei näytä kovin todennäköiseltä, mutta silti elättelen toiveita ihmekäänteestä.

Sillä välin Uffe opastaa Lenitan Tinderin saloihin ja Lenita taitaa vähän innostua.

Löytääkö Lenita miehen Tinderistä?

Ei löydä. Kyllä hän alkaa vielä Olavin kanssa.
51% (308 ääntä)
Ehkä hän joitakin tapailee, mutta ei niistä mitään tule. Mutta ei tule Olavinkaan kanssa.
36% (216 ääntä)
Löytää! Jonkun aivan herkun!
14% (84 ääntä)
Ääniä yhteensä: 608
Kommentit