Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat maailman vaikutusvaltaisimmat ihmiset – listalla PewDiePie, Adele ja Kim Jong-un

Sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen listalle ei mahtunut suomalaisia.

PewDiePie, Adele ja Kim Jong-un ovat eräät maailman vaikutusvaltaisimmista henkilöistä. // Kuva: YouTube, EPA

Vaikutusvalta ei välttämättä tarkoita sitä, että olisi valtaa hallita väkijoukkoja tai että olisi multimiljardööri. Vaikutusvalta voi tarkoittaa sitä, että tekemisesi kiinnstavat riittävän monia ihmisiä.

Yhdysvaltalainen Time-lehti on julkaissut vuosittaisen listansa maailman sadasta vaikutusvaltaisimmasta ihmisestä. Valtioiden johtajista listalla komeilevat muun muassa Venäjän presidentti Vladimir Putin, Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama sekä Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un, mutta listalla on myös esimerkiksi muusikoita, koomikoita ja jopa YouTube-tähti.

Muusikoista listalle ovat päässeet muun muassa Adele, Kendrick Lamar, ja Nicki Minaj. Koomikoista ja näyttelijöistä listalle kelpuutetaan esimerkiksi Aziz Ansari, Dwayne "The Rock" Johnson, Idris Elba sekä – totta kai – Leonardo DiCaprio.

YouTube-tähdistä eli tubettajista listalla on ruotsalainen Felix Kjellberg eli PewDiePie, jonka kanavalla on hurjat yli 43 miljoonaa tilaajaa.

Urheilijoista sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon on nostettu pikajuoksija Usain Bolt, formula 1 -kuljettaja Lewis Hamilton sekä huikeaa kautta NBA:ssa pelaava koripalloilija Stephen Curry.

Listalla ovat myös USA:n tällä hetkellä vahvimmat tulevat presidenttiehdokkaat Hillary Clinton ja Donald Trump.

Maailman sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen joukossa ei ollut yhtään suomalaista. Viimeksi suomalainen on yltänyt listalle vuonna 2011. Tuolloin sinne nostettiin Angry Birds -pelin kehittäneen Rovion johtaja Peter Vesterbacka.

Timen sadan vaikutusvaltaisimman listauksessa ei ole käytössä järjestyssijoituksia. Vaikutusvaltaiset ihmiset jaotellaan viiteen eri kategoriaan, jotka ovat jätit, edelläkävijät, johtajat, esikuvat ja taiteilijat.

Koko listaus on nähtävillä Timen verkkosivuilla

Lue myös:

Hyväntekijä-DiCaprio jatkaa maailman pelastamista – lahjoitti miljoona dollaria merien suojeluun

Maailman nuorin miljardööri on teini-ikäinen norjalaisratsastaja Alexandra