Hyppää pääsisältöön

Artem x Yonas: Välillä ärsyttää, kun kaveriporukassa tehdään paljon englanninkielistä räppiä

Vaikka Artem x Yonaksen kaveripiiriin kuuluu paljon kovatasoisia englanninkielisiä suomiräppäreitä, oma kielitaito pakottaa heidät pysymään suomen kielessä.

Artem x Yonas // Kuva: YleX/Nadja Kamara

Ei uskoisi, että on vielä olemassa tuore yhtye, joka on syntynyt Irc-Galleriassa. Artem x Yonas on kuitenkin yksi niistä. Duon Artem Igo ja Joonas "Yonas" Laaksoharju tutustuivat legendaarisessa yhteisöpalvelussa jo vuonna 2004 ja yhdistivät musiikilliset voimansa kuutisen vuotta myöhemmin.

Nyt kaksikon viimeisin sinkku Pyöritä pulloo on noussut heidän uransa toistaiseksi suurimmaksi kappaleeksi. Biisin soundimaailma ja lyriikat ovat juuri sitä, mitä heiltä tullaan kuulemaan jatkossakin.

- Halutaan tehdä rentoa ja menevää, ei liian vakavaa soundia. Kun tehdään omaa juttua omilla ehdoilla, se varmasti tuottaa myös jossain vaiheessa tulosta.

Duo vastaa musiikistaan pitkälti itse, mutta tiimiin kuuluu myös Roope Salminen & Koirat -yhtyeen perkussionisti Iivari Suosalo sekä Atso Soivio. Kaikki osallistuvat kaikkeen, mutta duon sisällä Joonas vastaa enemmän kappaleiden tuotannosta ja Artem lyriikoista. Kaksikolle on tärkeää pitää langat omissa käsissään.

- Meillä on selkeä visio siitä, mitä haluamme tehdä. Jos ei tehtäisi itse kaikkea sitä mitä pystytään, oma soundikin voisi kadota.

Joonasta on hehkutettu yhdeksi tulevaisuuden suureksi tuottajalupaukseksi. Artem x Yonasin lisäksi hän tuottaa taustoja muun muuassa räppäri View'lle, jonka musiikki eroaa paljon Artem x Yonaksen musiikista. View'n soundi syntyi Yonaksen mukaan vahingossa, kun taas Artemin kanssa tyyli on hioutunut pitkän ajan kuluessa.

- Meidän musiikki on pop-painotteista, kun taas View on todella urbaania. Tekee hyvää itsellekin, ettei ole liian sisällä yhdessä jutussa vaan pääsee tekemään paljon erilaista soundia, Joonas kertoo.

Kaksion kaveriporukkaan kuuluvat myös Noah Kin ja Biniyam, jotka tekevät kovatasoista englanninkielistä suomiräppiä. Artem ei omien sanojensa mukaan osaa tarpeeksi hyvin englantia, jotta duo voisi hypätä kavereiden kanssa samaan kelkkaan.

- Tietyllä tavalla ärsyttää, että kaveriporukassa suurin osa räppää englanniksi. Ei voi tehdä yhdessä mitään proggiksia tai possebiisejä.

Tuottajan hommien lisäksi Joonas on kuvannut musiikkivideoita Cheekille, Redramalle ja Satin Circusille. Vaikka Joonaksella riittäisi vientiä tulevaisuudessa enemmänkin tuottaja- ja kuvaushommien suhteen, pääpaino on kuitenkin Artem x Yonaksessa.

- Tämä on ollut jo niin pitkään ykkösjuttu, että tähän haluaa panostaa tällä hetkellä, Joonas toteaa.

Kuuntele koko Himotuimmat-haastattelu alta!

Lue myös:

22-vuotias Joonas Laaksoharju on ohjannut Cheekin musavideon ja tuottanut View’n huipputaustat – tällainen on Artem x Yonasin toinen puolisko

22-vuotias Joonas Laaksoharju on ohjannut Cheekin musavideon ja tuottanut View’n huipputaustat – tällainen on Artem x Yonasin toinen puolisko

YleX Ensinäyttö: Artem x Yonas vertaa deittikulttuuria pullonpyöritykseen, jossa kukaan ei osaa päättää mitään