Hyppää pääsisältöön

Beyoncé julkisti yllättäen uuden levynsä tv:ssä – superstaran albumi saattaa jäädä kuunneltavaksi vain Tidaliin

Pop-tähti Beyoncé esitteli Lemonade-albuminsa yleisölle HBO-kanavalla.

Beyoncé Grammy-gaalassa vuonna 2015. // Kuva: EPA/Michael Nelson

Levyn julkaiseminen yllättäen tuntuu olevan nykyajan supertähdille enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Maailman suosituin naisartisti Beyoncéseuraili muun muassa Kanye Westin jalanjälkiä ja julkaisi eilen ilman ennakkotietoa uuden albuminsa Lemonaden.

Beyoncén levyn julkistaminen oli kuitenkin sitäkin suurempi yllätys, sillä artistin levy kuultiin ja nähtiin ensimmäisen kerran HBO-kanavalla lauantai-iltana. Visuaalinen kokonaisuus koostui sarjasta musiikkivideoita, jotka linkittyivät runoilija Warsan Shiren teoksiin.

TV-ensi-illan jälkeen Lemonade tuli kuunneltavaksi suoratoistopalvelu Tidaliin, jonka yksi omistaja on laulajan puoliso Jay Z. Toistaiseksi ei ole tiedossa, tuleeko albumi saataville myös muihin musiikkipalveluihin.

Verkkolehti Mashablen lähteiden mukaan on hyvin mahdollista, että Beyoncé haluaa pitää albuminsa vain Tidalissa. Toistaiseksi ei ole myöskään tiedossa, tuleeko Lemonadesta koskaan fyysistä levyä. Tosin myös Kanye West piti uuden The Life of Pablo - levynsä kuukauden ajan vain Tidalissa, jonka jälkeen albumi tuli ladattavaksi myös muihin palveluihin.

Lemonade herätti myös keskustelua paljastavien lyriikoidensa vuoksi. Ensimmäisellä videolla Beyoncé kulki kadulla mäiskien autoja pesäpallomailalla ja lauloi samalla miehestä, joka oli pettänyt hänen luottamuksensa. Jotkut spekuloivat, voisiko biisi kertoa Beyoncén ja Jay Z:n suhteesta.

Vaikka Beyoncé ei ollut kertonut albuminsa ilmestyvän tänä viikonloppuna, merkkejä uudesta levystä oli kuitenkin jo ilmassa. Helmikuussa tähti julkaisi Formation-sinkun ja esiintyi Super Bowlin väliaikashow'ssa. Lisäksi Beyoncé oli julkaissut trailerin albumin tv-ensi-illasta paljastamatta sen tarkemmin, mistä "maailman ensi-iltatapahtumassa" on kyse.

Lue myös:

Floridassa poliisit masinoivat boikottia Beyoncéa vastaan – yhdistys pitää Formation-esitystä poliisivastaisena

Megatähdet hurmasivat Super Bowlissa – Beyoncén nahka-asu oli kunnianosoitus Michael Jacksonille

Beyoncé lanseerasi oman flash tattoo -malliston