Hyppää pääsisältöön

Petomatka huipentui areenalle: näistä syistä Antti Tuisku on täydellinen poptähti

Antti Tuisku näytti Hartwall Arenalla muille artisteille mallia, miten popspektaakkeli tehdään.

Antti Tuiskun Peto Show. // Kuva: Katariina Salmi/YleX

Hän tanssii paremmin kuin kukaan muu poptähti Suomessa. Hän on kehittynyt laulajana valovuosien päähän Idols-vedoistaan. Hänen hittiputkensa on niin vakuuttava, ettei fiittaajilla tarvitse leuhkia areenatasollakaan. Hän vaihtaa vaatteita niin sulavasti, että voisi luulla katsovansa kansainvälisen diivan keikkaa.

Kyseessä on kuitenkin meidän ikioma Antti Tapani Tuisku. Suoraan Rollosta.

Peto laskeutuu Hartwall Arenan katosta lavalle poliisiautolla vieden ajatukset välittömästi Peto on irti -musiikkivideonsa alkukohtaukseen. Vastaavaa ei ole aiemmin Suomessa nähty.

Heti toisessa kappaleessa lavalle saapuu ensimmäinen vierailija, kun Nikke Ankara tulee esittämään Party (papiidipaadi) -biisin Tuiskun kanssa. Tuiskun ei tarvitse laulattaa tai huudattaa yleisöä, koska sen tuiskuttajat tekevät pyytämättäkin.

Antti Tuiskun Peto Show. // Kuva: Katariina Salmi/YleX

Peto Show’ssa nähdään poikkeuksellisen paljon tanssijoita siihen nähden, mihin Suomessa on totuttu. Tuiskun kiertueella on toki nähty vakiotanssijat, mutta tätä show’ta varten lukumäärää on kasvatettu reilusti. Anatude arvostaa tanssijoita, koska hänellä on itselläänkin pitkä tanssitausta, ja sen huomaa piippuhyllylle asti. Tuisku on Suomen kokonaisvaltaisin poptähti juuri siksi, että hän todella osaa laulaa, tanssia ja rakentaa näyttävän popspektaakkelin, joka ei kalpene kansainvälisessäkään vertailussa.

Antti Tuiskun Peto Show. // Kuva: Katariina Salmi/YleX

Yleensä kotimaiset tähdet Cheekiä myöten nojaavat jättikeikkansa vierailijoiden varaan, mutta Tuiskun ei tarvitse. Päätähden lisäksi lavalla lauloivat vain Nikke Ankara, Jenni Vartiainen ja VilleGalle. Kyse ei varmasti ole siitä, etteikö Tuisku olisi saanut areenalle vierailijoita, vaan todennäköisesti hän vain luottaa omaan karismaansa niin paljon, ettei ylimääräistä tähtipölyä nyt tarvita.

- En voi tajuta, että olen tässä. Tämä on ihan käsittämätöntä, Tuisku fiilistelee.

Vain kymmenen kuukautta aiemmin poppari on myynyt ensimmäistä kertaa Helsingin Tavastian loppuun. Monet artistit suorittavat tämän virstanpylvään jo uransa alkuvaiheessa, sillä Tavastia vetää alle tuhat ihmistä. Nyt Hartwall Arenalla Tuiskun tahtiin tanssii 12 500 ihmistä kahtena iltana peräkkäin. Kaikki tämä muutos ja hype on En kommentoi -hittilevyn ansiota, joka julkaistiin 22. toukokuuta vuonna 2015.

Tuisku todella arvostaa uutta suosiotaan, sillä hänelle on aikoinaan sanottu suoraan, pitäisikö vaihtaa alaa. Anatude on kokenut myös yleisökadon ja häntä on heitetty pulloilla keikan aikana.

Nyt kaikki on toisin.

- Täällä on paljon tuttuja kasvoja, mutta myös paljon sellaisia, joita en ole aiemmin nähnyt.

Tuisku on suvaitsevaisuuden perikuva. Häntä voi fanittaa ihan kuka vaan.

- Mun maailmassa ei ole muslimeja tai homoja. Mun maailmassa on vain ihmisiä.

VilleGalle Peto Show'ssa. // Kuva: Katariina Salmi/YleX

Keinutaan-hitin aikana VilleGalle saapuu lavalle ikään kuin harjoittelemaan omaa areenakeikkaansa varten. Seksikäs Tuisku muistuttaa, että nyt sen pyllyn olisi syytä pyöriä kuin JLO:lla näyttäen itse mallia.

Antti Tuisku ja Jenni Vartiainen Peto Show'ssa. // Kuva: Katariina Salmi/YleX

Tuisku vaihtaa ylleen Emma Gaalasta tutun En kommentoi -puvun ikään kuin muistuttamaan, että tänä vuonna hän kahmi kaikki tärkeimmät palkinnot.

Jenni Vartiainen saapuu lavalle esittämään Kahdestaan-dueton Tuiskun kanssa.

- Mä rakastan sua Antti, liikuttunut Jenni Vartiainen sanoo biisin päätteeksi.

Antti Tuiskun Peto Show. // Kuva: Katariina Salmi/YleX

Koko Hartwall Arena on samaa mieltä.

- Huh, mikä ilta. Tämä ei ole vain mun show. Tämä on meidän kaikkien show. Mulla on maailman parhaimmat fanit, Tuisku tunteilee.

Yleisöä Peto Show'ssa. // Kuva: Katariina Salmi/YleX

Lue myös:

Esittelyssä Suomen kovimmat fanit: he uskoivat Antti Tuiskuun jo ennen jättimäistä Peto-hypeä

Peto pääsee irti YleXPopissa: Emma-rohmu Antti Tuisku esiintyy Lahdessa

Ensimmäisen Emmansa voittanut Antti Tuisku haluaa kiittää epäilijöitä: Teitte minusta vahvemman

Antti Tuiskun Peto Show. // Kuva: Katariina Salmi/YleX
Antti Tuiskun Peto Show. // Kuva: Katariina Salmi/YleX
Antti Tuiskun Peto Show. // Kuva: Katariina Salmi/YleX
Antti Tuiskun Peto Show. // Kuva: Katariina Salmi/YleX
Antti Tuiskun Peto Show. // Kuva: Katariina Salmi/YleX
Antti Tuiskun Peto Show. // Kuva: Katariina Salmi/YleX
Antti Tuiskun Peto Show. // Kuva: Katariina Salmi/YleX
Antti Tuiskun Peto Show. // Kuva: Katariina Salmi/YleX
Antti Tuisku ja Jenni Vartiainen Peto Show'ssa. // Kuva: Katariina Salmi/YleX
VilleGalle Peto Show'ssa. // Kuva: Katariina Salmi/YleX
Yleisöä Peto Show'ssa. // Kuva: Katariina Salmi/YleX
Antti Tuiskun Peto Show. // Kuva: Katariina Salmi/YleX
 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.