Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Luokkakokous

Mitä omista yläastevuosistaan muistaa 50-vuotiaana? Millaisia elämänkohtaloita mahtuu yhteen peruskoululuokalliseen?
Kiviniityn koulun 9A vuodelta 1979. Mitä omista yläastevuosistaan muistaa 50-vuotiaana? Millaisia elämänkohtaloita mahtuu yhteen peruskoululuokalliseen? yle tv1

TV1 torstaina 5.5.2016 klo 18.10 - 19.00
Yle Areenassa 30 päivää

Mitä omista yläastevuosistaan muistaa 50-vuotiaana? Millaisia elämänkohtaloita mahtuu yhteen peruskoululuokalliseen?

Kokkolan ensimmäiset peruskoululaiset saivat yläasteen päästötodistuksensa vuonna 1979. Luokka 9A päätti vihdoin pitää luokkakokouksen – ensimmäisen 33 vuoteen.

Ohjaaja Kati Juurus palaa dokumentissa omaan teini-ikäänsä, yhtenä luokkakokouksen osallistujista.

Muistoja, muistoja

Millaista on tavata ihmiset, joiden kanssa on nuoruutensa viettänyt? Millaisia muistoja nousee mieleen? Miten luokkatovereiden muistikuvat poikkeavat toisistaan?

Ketä kiusattiin? Kuka kiusasi? Mikä oli se poikien nolo leikki, josta tytöt eivät teini-iässä voineet puhua edes keskenään.

Keski-ikäisten Suomi

Dokumentti on muotokuva keski-ikäisten Suomesta. Viisikymppisten ikäluokka on ollut onnekas: se pääsi vielä opiskelemaan ja sai töitä. Pätkätyöläiset tulivat myöhemmin.

Onnistuiko peruskoulu poistamaan ikäryhmästä luokkajaon merkit? Tuliko duunarien pojista sittenkin duunareita ja akateemisten perheiden tytöistä akateemisen perinteen jatkajia?

Ohjaaja ja käsikirjoittaja: Kati Juurus, tuottaja: Erkko Lyytinen, kuvaaja: Hannu Kettunen, leikkaaja: Kristiina Nisula, säveltäjä: Timo Hietala. Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2013.

Mitä omista yläastevuosistaan muistaa 50-vuotiaana? Millaisia elämänkohtaloita mahtuu yhteen peruskoululuokalliseen?
Mitä omista yläastevuosistaan muistaa 50-vuotiaana? Millaisia elämänkohtaloita mahtuu yhteen peruskoululuokalliseen? yle tv1

Kiviniityn koulun 9A vuodelta 1979 näyttää yli kolmenkymmenen vuoden jälkeen tältä.
Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.