Hyppää pääsisältöön

Kotimainen uutuusdraama Sekasin netissä ja Yle TV2:ssa toukokuussa

Draamasarja Sekasin ja sen näyttelijät.
Draamasarja Sekasin Yle Areenassa ja YouTubessa 14.5. klo 20. Draamasarja Sekasin ja sen näyttelijät. Kuva: Kerttu Jaatinen. Yle kuvapalvelu. sekasin

Palkitun #Lovemilla-sarjan tekijöiden uusin taidonnäyte Sekasin sijoittuu psykiatrisen sairaalan suljetulle osastolle, jossa sarjan nuoret päähenkilöt ovat hoidettavina. Mustan huumorin värittämä sarja julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa ja YouTubessa 14.5. klo 20, Yle TV2:ssa se esitetään 23.5.–26.5. klo 20.30.

Sarjan päähenkilö on 17-vuotias Papillon (Elias Westerberg). Hänellä on väkivaltainen, päihteitä väärinkäyttävä isä (Antti Reini), jonka vanavedessä myös Papillonin elämä on suistumassa pois raiteilta. Jos kurssi ei vaihdu, on hänen määränpäänsä nuorisovankila. Suljetulle osastolle Papillon päätyy sekakäytöstä aiheutuneen psykoosin johdosta.

Satakieli (Eve Hotti) on suomenruotsalaisessa perheessä varttunut parikymppinen sairaanhoitajaopiskelija. Hän on luova persoona ja joutuu silmätikuksi ja kiusatuksi – kunnes skitsofrenia puhkeaa. Hyde (Anssi Niemi) on maanisdepressiivinen: välillä menee kovaa, mutta vastapainona on halu kuolla. Lumikki (Anna Böhm) kärsii ns. kiltin tytön syndroomasta. Lopulta liika suorittaminen vie Lumikin kuilun reunalle.

Neljä päähenkilöä kohtaa toisensa psykiatrisen sairaalan suljetulla osastolla. Sekasin on kuvattu autenttisissa puitteissa Kellokosken mielisairaalassa. Sarjan käsikirjoitus on ideoitu yhteistyössä mielenterveyskuntoutujien kanssa.

Mistä idea?

Elias Westerberg draamasarjassa Sekasin.
Elias Westerberg draamasarjassa Sekasin. Elias Westerberg draamasarjassa Sekasin. Kuva: Kerttu Jaatinen. Yle Kuvapalvelu. draamasarja sekasin

Päähenkilöjen tarinat kuulostavat lohduttomilta, mutta maailma ei kuitenkaan lopu mielisairaalan ovelle, oikeastaan päinvastoin. Sarjan maailma muistuttaa kenen tahansa nuoren elämästä, joskin äärimmäisen vahvoin värein piirrettynä. Sekasin voi olla sokeeraava, mutta sen näkökulma on inhimillinen ja sen huumori kukkii kaikissa mustan sävyissä.

”Aihe on todella tärkeä ja se tuntuu hämmentävän ajankohtaiselta. Uskon, että meillä on käsissämme harvinaisen onnistunut yhdistelmä koskettavuutta ja huumoria", ohjaaja Teemu Nikki sanoo.

“Käsikirjoitus perustuu osittain oikeisiin tarinoihin, mutta hahmot ovat fiktiivisiä. Iso osa mustasta huumorista syntyy siitä, että totuus on paikoin uskomatonta”, jatkaa käsikirjoittaja-tuottaja Jani Pösö.

Sarjassa mukana myös Paperi T & Sekasin-biisi

Sekasin-sarjan tunnusbiisinä soi rapyhtye Ruger Hauerin Sekasin, jonka musiikkivideo on kuvattu sarjan kuvausten yhteydessä Kellokosken sairaalassa. Sarjassa pienessä roolissa esiintyy myös yhtyeen jäsen, kaksinkertaisesti Emma-palkittu Paperi T.

Muissa rooleissa sarjassa nähdään mm. Jade Viljamaa, Minka Kuustonen, Matti Onnismaa, Hellen Wilberg ja Sam Huber.

Sarjan on tuottanut yhteistyössä Ylen kanssa tuotantoyhtiö It’s Alive Films.

Keskustelu sarjasta: #sekasin247
Sekasin Instagramissa

Luo Yle Tunnus ja katsomasi ohjelmat jatkuvat siitä, mihin viimeksi jäit!

Sekasin Yle Areenassa ja YouTubessa Yle Areenan tilillä 14.5. klo 20, viisitoista n. 5-minuuttista jaksoa
Sekasin Yle TV2:ssa neliosaisena puolituntisena sarjana 23.–26.5. klo 20.30

 • Viikon 4 vinkit: Ellan matkassa Etelä-Italiassa

  Ylen viikon 4 ohjelmavinkit

  Ihana Ella Kanninen johdattelee katsojat Etelä-Italian hurmaaviin maisemiin, historiaan ja kulttuuriin keskiviikkona alkavassa Ellan matkassa: Etelä-Italia -sarjassa. Benvenuto! 22.–28.1. Ylen kanavilla nähdään useita uusia sarjoa ja tuotantokausia, muun muassa supersuositun Poldarkin kolmas kausi. Sarjauutuuksissa nautitaan uusiseelantilaisesta rikosdraamasta sekä humoristisella otteella pikkurikollisten arkea käsittelevästä ruotsalaisesta draamakomediasta Torpedot, jonka käsikirjoittajatiimiin kuuluu Solsidania käsikirjoittanut Niclas Carlsson.

 • Sofi Oksasen teokset aloittavat kuunnelmakevään

  Kuunnelmia Yle Radio 1:ssä sunnuntaisin ja maanantaisin

  Radioteatterin pitkiä kuunnelmia lähetetään Yle Radio 1:ssä keväällä 2018 sunnuntaisin ja maanantaisin. Heti vuoden aluksi tammikuussa kuullaan kolme kirjailija Sofi Oksasen teksteihin perustuvaa teosta viikon välein. Aluksi kaksi uusintaa ja lopuksi uusi. Sarjan aloittaa sunnuntaina 7.1.2018 Siniposkiset tytöt vuodelta 2005.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • 2018 on ihmiskunnan historian kiinnostavin vuosi

  Tutkimusmatkalle pääsee mukaan pysymällä hengissä!

  Ikinä ennen ei ole ollut näin hykerryttävän kiinnostavaa aikaa olla elossa - koska tiede! Tekniikan kehitys tapahtuu nopeammin kuin koskaan ja tutkimusmatkalle pääsee mukaan vain pysymällä hengissä, kirjoittaa biotekniikan tohtori Lauri Reuter blogissaan. Koko tammikuu on listattu viime vuoden saavutuksia ja maalailtu trendejä seuraavalle.

 • Synkin hetki kuvaa Britannian kohtalonhetkiä – Yksi kohtaus melkein pilaa Churchill-elokuvan

  Synkin hetki (Darkest Hour) luottaa populismiin

  Dunkirkin eli Dunkerquen evakuointioperaatio Dynamo on Britannialle samaa kuin meille talvisota, häviön partaalta koko valtakunnan pelastanut onnistunut myyttinen sotaoperaatio, josta tehdään yhä uudestaan elokuva. Juuri nyt Brexitin ollessa kuuma neuvottelukysymys yleisöjä lämmittelee Synkin hetki (Darkest Hour), jossa Winston Churchill pelastaa Britannian. Mutta antaako elokuva Churchillista oikean kuvan?