Hyppää pääsisältöön

Pohjoismainen datajournalismipalkinto Ylen Kandideitti-vaalikoneelle

Ylen Kandideitti-vaalikone palkittiin pohjoismaisen datajournalismin NODA16:n ja tutkivan journalismin Tutki!2016:n yhteiskonferenssissa.

Mobiilisarjassa palkitun sovelluksen ovat kehittäneet Yle Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa työskentelevät Teemo Tebest, Terhi Upola, Juha Rissanen ja Oskari Blomberg. Palkinnot jaettiin Helsingissä viime perjantaina 22. huhtikuuta.

Työryhmän kehittämän uudenlaisen Kandideitti-sovelluksen avulla käyttäjä voi selata eduskuntavaaliehdokkaita mobiilissa nopeasti ja helposti. Vaalikoneen toimintaperiaatteeseen on otettu mallia Tinder-deittisovelluksesta. Nyt palkittua vaalikonetta voidaan hyödyntää myös tulevissa vaaleissa.

Vuodesta 2013 lähtien jaettuja datajournalismin palkintoja myöntää The Nordic Data Journalism (NODA) Conference. Tänä vuonna tekijöitä palkittiin neljässä kategoriassa, joista uusimpana mukana oli mobiilin datajournalismin sarja.