Hyppää pääsisältöön

Teema muistaa Princeä

Prince vuonna 1985
Prince vuonna 1985 Prince vuonna 1985 Kuva: Michael Ochs Archives/Getty Images Prince,teeman rockdokumentit

Jälleen yksi suurimmista on poissa. Teema muistaa edesmennyttä Princeä. Ensin nähdään brittisarjan Rock Legends vuonna 2014 valmistunut Prince-jakso, ja sen jälkeen konserttitaltiointi Prince, Sign o' The Times. Konsertti on jo etukäteen katsottavissa Yle Areenassa.
Teema perjantaina 29.4. klo 22.45 alkaen

Rock Legends: Prince

Englantilaisen musiikkisarjan jaksossa luodaan katsaus 21. huhtikuuta 57-vuotiaana kuolleen Prince Roger Nelsonin uraan. Minneapolisissa syntyneen ja eläneen 7-kertaisen Grammy-voittajan levyjä on myyty yli 100 miljoonaa kappaletta. Hän oli oman tiensä kulkija ja edelläkävijä, laulaja, lauluntekijä, todellinen multi-instrumentalisti, näyttelijä ja myös taitava tanssija. Musiikillisesti hän oli kotonaan niin popin, rockin, funkin, soulin kuin r &b:n saralla. Hänen arvioidaan tehneen 500 tai jopa yli 1000 kappaletta.

Prince, Sign o' the Times

"Tähden hienoin elokuvallinen saavutus", Rolling Stone -lehti totesi viime viikonloppuna konserttielokuvasta Sign o' the Times. "Rock-musiikin Mozartin" hieno draamallinen lavashow on kuvattu vuonna 1987 Euroopan-kiertueella Hollannissa sekä osittain Princen Paisley Park -studiossa Amerikassa. Tähden itse käsikirjoittamassa ja ohjaamassa elokuvassa nähdään Prince häikäisevimmillään lavaesiintyjänä ja kuullaan muun muassa Play in the Sunshine, Housequake, Slow Love, Hot Thing ja You Got The Look.

  • Rock Legends: Prince. Britannia 2014. Ohjaus Lyndy Saville. Tuotanto: 3DD Production
  • Prince, Sign o' the Times. USA 1987. Ohjaus Prince.
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa