Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Kesytön Brasilia

Kolmiosainen sarja seuraa eläinperheiden selviytymistä. yle tv1
Brasilian viidakoissa vaanii kaimaaneja. Kolmiosainen sarja seuraa eläinperheiden selviytymistä. yle tv1 yle tv1

TV1 lauantaisin 14. - 28.5.2016 klo 18.45 - 19.35, uusinta sunnuntaisin klo 8.05
Yle Areenassa 7 päivää

Eläimiltä vaaditaan kekseliäisyyttä ja sinnikkyyttä, kun ne joutuvat kohtaamaan vuodenaikojen ankarat vaihtelut Brasilian viidakoissa. Metsän kätköissä vaanii myös monenlaista saalistajaa.

BBC:n kolmiosainen luontodokumentti seuraa kolmen eläinperheen elämää ja selviytymistä.

14.5. Vaarallinen maailma

Brasiliassa elävillä kapusiiniapinoilla, isosaukoilla ja koateilla on täysi työ varjella vastasyntyneitä poikasiaan. Lähistöllä näet vaanii nälkäisiä jaguaareja ja kaimaaneja.

21.5. Tulvan armoilla

Rankkasateiden aikaan elinympäristö muuttuu ja isosaukkojen poikasten on kiireesti opittava uimaan. Koattien ravinto uhkaa jäädä veden alle, mutta kuinka kapusiiniapinat selviävät?

28.5. Kuivuuden kourissa

Kuivuus tuo mukanaan rajut metsäpalot ja eläinten on käytettävä kaikkia keinoja selvitäkseen. Kumppanikin on löydettävä, jotta jälkeläiset syntyisivät parempien aikojen koittaessa.

Wild Brazil. Tuotanto: BBC, Britannia, 2014.

Lisää ohjelmasta

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.