Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Ilonen talo

Kreeta Onkelin samannimiseen romaaniin perustuva kolmiosainen televisioelokuva perheestä, joka sortuu moniin ongelmiinsa ja jolle yhteisö kääntää selkänsä.
Ruut (Marika Gröhn) ja äiti (Milka Ahlroth) kahvipöydässä. Kreeta Onkelin samannimiseen romaaniin perustuva kolmiosainen televisioelokuva perheestä, joka sortuu moniin ongelmiinsa ja jolle yhteisö kääntää selkänsä. yle tv1

TV1 sunnuntaisin 22.5. - 5.6.2016 klo 21.05 - 22.05, toinen esitys tiistaisin klo 22.15
Yle Areenassa 7 päivää

Ilonen talo (12) on Kreeta Onkelin samannimiseen romaaniin perustuva kolmiosainen tv-draama perheestä, joka sortuu moniin ongelmiinsa ja yhteisö kääntää sille selkänsä.

Tarina kertoo perheen kahden tyttären kiirastulesta, irtautumisesta kodin ankarista oloista ja repivistä suhteista kohti omaa elämää.

Äidin juominen salataan

Tomperin perhe asuu pienellä paikkakunnalla isän (Carl-Kristian Rundman) synnyintalossa. Isä on seudun ainut poliisi, äiti (Milka Ahlroth) tarjoilija ja tytöt Birge (Emmi Kukkonen) ja Ruut (Marika Gröhn) toistensa parhaat kaverit.

Äiti kaipaa kaupunkiin, isompiin ympyröihin. Äiti juo, mutta asia pidetään vain perheen tiedossa. Kun isä kuolee, äidin juominen riistäytyy käsistä.

Tytöt jäävät yksin, mutta uskottelevat ulkopuolisille, että kaikki on hyvin vaikka äiti on viikkokausia tietämättömissä. Kun äiti yrittää jonkin aikaa olla juomatta, elämään tulee toivoa.

Miksi kävi näin?

Ruut ja Birge lähetetään sijaiskotiin, kun äidin alkoholismi pahenee. Tytöt palaavat toiveikkaana, mutta äidin elämä kulkee kohti tuhoaan.

Birge (Anni Ojanen) muuttaa pois. Ruut (Jessica Grabowsky) vetäytyy yksinäisyyteen ja haluaa selvittää syitä heidän kohtaloonsa.

Rooleissa nähdään myös Marika Gröhn, Taisto Reimaluoto, Martti Suosalo ja Kauno Villberg.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Maria Ruotsala. Tuotanto Kinoproduction / Risto Salomaa, 2006. Draamasarja on esitetty TV1:llä edellisen kerran 2012.

Lisää ohjelmasta

Kommentit