Hyppää pääsisältöön

Prisma Studio: Ihmiset ovat surkeita kävelemään suoraan

Prisma Studio kutsui testiin kaksi suoruuden ammattilaista, Suomen curlingmaajoukkueen Milja Hellstenin ja Jenni Räsäsen.
Kuinka suoraan Suomen curlingin maajoukkueen Milja Hellsten (vas.) ja Jenni Räsänen osaavat mennä? Prisma Studio kutsui testiin kaksi suoruuden ammattilaista, Suomen curlingmaajoukkueen Milja Hellstenin ja Jenni Räsäsen. yletv1

TV1 keskiviikkona 27.4.2016 klo 20.00 - 20.30, uusinta perjantaina 29.4. klo 5.55
Yle Areenassa vuoden ensilähetyksestä.

Tutkimusten mukaan ihmiset ovat surkeita kävelemään suoraan. Ilman maamerkkejä ja sokkona alamme kaikki lopulta kävellä ympyrää – vieläpä yllättävän pientä sellaista!

Tehtävänanto tuoreissa eurooppalaistutkimuksissa oli yksinkertainen: koittakaa kävellä mahdollisimman suoraan! Ranskalaistutkimuksen koehenkilöistä puolet kaarsivat vasemmalle ja lähes puolet oikealle ja vain 11 prosenttia onnistui kävelemään kutakuinkin suoraan.

Saksalaistutkimus taas päätyi siihen, että kaikki koehenkilöt kävelivät lopulta ympyrää saksalaisessa metsässä ja Saharan autiomaassa tutkijoiden seuratessa touhua GPS-laitteilla.

Ei kai suoraan käveleminen voi oikeasti olla niin vaikeaa? Prisma Studio kutsui testiin kaksi suoruuden ammattilaista, Suomen curlingmaajoukkueen Milja Hellstenin ja Jenni Räsäsen.

Mikä on suomen leppoisin kunta logo
Mikä on suomen leppoisin kunta logo suomen leppoisin

Mikä on Suomen leppoisin kunta?

Prisma Studio polkaisi maaliskuussa käyntiin kampanjan, jonka tarkoituksena oli selvittää, mikä on Suomen leppoisin kaupunki. Mallia kampanjaan otettiin Frescon yliopiston tutkimuksesta, jossa yhtenä elämän rytmin mittarina käytettiin keskimääräistä kävelynopeutta.

Prisman Studion omat mittaukset Helsingissä, Tampereella ja Porvoossa osoittivat, että suomalaiset harppovat rinta rinnan berliiniläisten ja lontoolaisten kanssa. Mutta millaisia eroja suomalaisten kuntien tahtien välillä on?

Saimme hurjan määrän walkfieita eli kävelyvideoita eri puolilta Suomea. Nyt videot on analysoitu, askeleet laskettu ja tulokset ynnätty. On aika julistaa, mistä löytyy Suomen leppoisin rytmi.

Äänesi voidaan pilkkoa osiin ja rakentaa uudelleen.
Ihmisen ääni voidaan pilkkoa osiin ja rakentaa synteettisesti. Kuvassa 3D-tulostettu ääntöväylä. Äänesi voidaan pilkkoa osiin ja rakentaa uudelleen. yle tv1

Voit pian tavata koneen, joka puhuu sinun äänelläsi

Samalla tavalla kuin ihmiskasvot, myös äänihuulemme ja ääntöväylämme ovat kaikki erilaisia. Mutta kohta ei ihmisäänen tunnistettavuuteen voi enää luottaa, sillä jo nyt äänesi voidaan pilkkoa osiin ja rakentaa uudelleen synteettisesti. Tulevaisuudessa saatat siis tavata koneen, joka puhuu sinun äänelläsi.

Myös imitaattori Jarkko Tamminen opettelee uuden äänen samalla metodilla – kuin palapeliä kasaamalla.

Prisma Studion keskusteluun oman yksilöllisen ääninäytteensä antavat avaruustutkija Sini Merikallio, futuristi Elina Hiltunen ja psykologi Jukka Häkkinen. Ohjelmaa luotsaa Marjo Harju.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.