Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Oppimisen tukeminen on yksi Ylen päätehtävistä

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Aamulehdessä, Turun Sanomissa ja Kalevassa 25.4.

Tuija Heikkilän (Tv-sivut AL, TS, Kaleva 21.4.) viittaus vanhoihin opetusohjelmiin Ylen ainoana tarjontana ei pidä paikkaansa. Oppiminen on nostettu Ylen strategiassa yhdeksi julkisen palvelun neljästä päätehtävästä. Jatkossa Yle kehittää oppimisen sisältöjään edelleen.

Oppia voi monin tavoin ja oppimiseen on useita väyliä. Yle on vienyt oppimisen sisältöjä verkkoon, koska näin sisällöt parhaiten tavoittavat käyttäjät niin meillä kuin muuallakin. Mediankäytön tavat ovat muuttuneet.

Yle rakentaa lähivuosina lisää oppimisen palveluja, sillä suomalaiset tarvitsevat uusia kansalaistaitoja. Erityisen luonteva sarka Ylelle on mediakasvatus, mediataidot ja medialukutaito. Esimerkki nykyisistä mediakasvatuksen muodoista on suuren suosion saanut Yle Uutisluokka, joka tukee koulujen ja koululaisten mediataitoja. Toinen esimerkki äärimmäisen suositusta ja käytetystä oppimisen verkkopalvelusta on Abitreenit, joka tavoittaa vuosittain abien koko ikäluokan.

Ilkka Lehtinen
Päällikkö
Yle Asia