Hyppää pääsisältöön

Esittelyssä Suomen kovimmat fanit: Robinia fanittavat sekä teinit että aikuiset aivan yhtä suurella intohimolla

YleX:n juttusarja esittelee kotimaan kovimmat faniryhmät. Nyt on vuorossa aikuisuuden kynnyksellä olevan teinitähden Robinin ihailijat eli robinerit.

Robin Olympiastadionilla 9.7.2014 // Kuva: Hanne Kautto / YleX

Superfanit ovat artistin uran tukipilareita, jotka hyppivät eturivissä keikoilla, järjestävät sometempauksia ja äänestävät idoleitaan vimmatusti. Heitä arvostavat myös musiikkialan ammattilaiset levy-yhtiöitä myöten. Fanijoukot ovat niin tärkeä osa artistin menestystä, että idoliensa lisäksi myös heidät on syytä esitellä tarkemmin yleisölle. Nyt vuorossa ovat Robinin fanit eli robinerit.

Robinin ura on vertaansa vailla suomalaisessa musiikkihistoriassa. Hän on julkaissut yhteensä viisi multiplatina-studioalbumia, lukuisia hittisinglejä ja yhden duettoalbumin. Yhteensä Robbarin albumeja on myyty reilusti yli puoli miljoonaa kappaletta. Se on ennennäkemätöntä Suomessa. Ensi kesänä Robinista tulee täysi-ikäinen, kun hän täyttää elokuussa 18 vuotta.

Teinipopparista aikuiseksi kasvavaa artistia fanittavat jo nyt eri-ikäiset ihmiset. Robinilla on useita faniryhmiä, joista aktiivisimpia ovat Ihanhelmet ja Hiljaiset tytöt. YleX tavoitti faniryhmät Instagramin kautta.

Ihanhelmet on kuuden aikuisen, Robinia innokkaasti fanittavan naisen perustama ryhmä, johon kuuluvat Miina, Marika, Johanna, Anne-Mari, Anniina ja Jenni. Ryhmä korostaa, että fanittaa voi iästä riippumatta.

- Tarkoituksena on kannustaa rohkeasti kaikkia muitakin, ikään katsomatta lähtemään keikoille pitämään hauskaa. Fanittaminen ei ole vain teinien juttu. Robin on tatuoitu pysyvästi paitsi kaikkien Ihanhelmien sydämiin, myös muutaman iholle. Ryhmästä löytyy yhteensä kuusi Robin-aiheista tatuointia, Ihanhelmet kertovat.

Hiljaiset tytöt ovat puolestaan nuoria tyttöjä, joita yhdistää sama idoli. Ryhmän ovat perustaneet Iida, Anni, Emma, Ida, Sofia ja Alina. Faniporukka kannustaa kaikkia mukaan sukupuoleen katsomatta.

- Yritämme kannustaa ja rohkaista ihmisiä mukaan kertomalla, kuinka kivaa on olla tässä mukana ja kaikki ovat tervetulleita olet sitten tyttö tai poika.

"Me robinerit olemme maailman parhaita faneja, näin on Robinkin sanonut."― Hiljaiset tytöt

Molemmat faniryhmät toimivat lähes samalla tavalla eli laittavat kuvia ja videoita someen, kannustavat äänestämään Robinia erilaisissa äänestyksissä, järjestävät kilpailuja muille robinereille ja käyvät keikoilla sekä fanitapaamisissa.

- Robinerit ovat todella mukavia, ja heidän kanssaan on mukava jutella esimeriksi jonottaessa keikalle. Me robinerit olemme maailman parhaita faneja, näin on Robinkin sanonut, Hiljaiset tytöt kertovat.

Ihanhelmet pyrkivät päivittäin tekemään mielenkiintoisia julkaisuja somessa, joissa he kyselevät muun muassa muiden robinereiden kuulumisia. Ryhmän tarkoitus on kannustaa ujoimpiakin faneja rohkeasti juttelemaan.

- Meille on myös lähetetty paljon yksityisviestejä Instagramin kautta, jos on vaikka kaivattu ihan vaan juttukaveria tai päivä on koulussa mennyt huonosti. Tällöin olemme jutelleet heidän kanssaan mieltä painavista asioista tai Robinista muuten vaan. Tässä ehkä eniten korostuu se meidän ikä, aikuiselle on helppo jutella.

Ihanhelmet panostavat myös Robinin arvomaailman tukemiseen.

- Tavoitteenamme on myös ottaa kantaa ja kampanjoida sekä meille että Robinille tärkeistä asioista, kuten esimerkiksi kiusaamisen vastustamisesta.

Lue myös:

Esittelyssä Suomen kovimmat fanit: he uskoivat Antti Tuiskuun jo ennen jättimäistä Peto-hypeä

Esittelyssä Suomen kovimmat fanit: he tekevät Cheekistä supertähden

Nämä fanit pääsevät laulamaan Robinin levylle

Fanit nukkuivat yön sateessa Robinin YleXPop-keikan vuoksi

Näin fanitapaaminen sujui YleXPopissa: Robin on tosi komea

Robin hämmästelee fanejaan: Tuntuu hullulta

Kuopion fanit heittivät Robinille kenkiä - katso huikeat keikkakuvat

Nämä YleX:n kuuntelijat pääsevät intiimille bussireissulle Robinin kanssa

YleX järjesti ainutlaatuisen fanitapaamisen Robinin kanssa – kuvat

Robinin fanit uudesta levystä: Ääni oli madaltunut tosi söpöksi