Hyppää pääsisältöön

Jaa #omaklassinen -kokemuksesi

Pianistin kädet koskettimilla
Pianistin kädet koskettimilla Kuva: Yle/Seppo Sarkkinen piano

Klassinen Suomi kerää klassisia kokemuksia. Varhaisin muisto? Rakkain kappale? Mullistavin tai traumaattisin soittotuntikokemus? Mikä klassisessa musiikissa on jäänyt sinun mieleesi?

Klassinen musiikki vetoaa, vaikuttaa ja lohduttaa. Rauhoittaa, nostattaa ja elvyttää. Tuo kyyneleet silmiin, pakahduttaa voimallaan ja nostaa tunteet pintaan.

Klassinen Suomi -sarjassa tunnetut muusikot, historioitsijat, säveltäjät, toimittajat ovat kertoneet omasta suhteestaan klassiseen musiikkiin myös tunteiden tasolla. Kerro meille, mikä on sinuun eniten vaikuttanut klassisen musiikin teos tai musiikkiin liittyvä kokemus – missä, milloin, kenen kanssa? Mitä se sai aikaan?

Soiko päässäsi yhä lapsena radiosta kuultu ihmeellisen kaunis sävellys? Kertooko tarinasi ensimmäisestä onnistumisesta vaikean viulukappaleen kanssa soittotunnilla? Kosittiinko sinua klassisen musiikin tahtiin? Alkoiko ikuinen ystävyytenne musiikkileirin orkesterissa? Aukeniko klassisen musiikin maailma, kun kuulit ensimmäisen kerran konsertissa sinfoniaorkesteria? Vai nostaako joku teos vieläkin vilunväreet pintaan syystä tai toisesta?

Mellerin lapset kuuntelevat radiota
Radion ääressä vuonna 1947. Mellerin lapset kuuntelevat radiota Kuva: Yle/Ruth Träskman radio-ohjelmat,1940-luku,1940-luku

Kerro tarinasi tai jaa tilanteeseen tai tarinaan liittyvä kuvasi alla olevalla lomakkeella. Varmistathan, että sinulla on käyttämääsi materiaaliin asianmukaiset oikeudet. Voit myös julkaista muistosi Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa tunnisteella #omaklassinen.

Klassinen Suomi jatkuu Teemalla ja Radio 1:ssä toukokuun puoliväliin saaka. Voit lähettää kuvia ja tarinoita sen jälkeenkin. Aika ajoin osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja, joten muista kirjoittaa lomakkeeseen myös yhteystietosi niille varattuun laatikkoon. Yhteystietoja ei julkaista, vaan ne tulevat vain toimituksen tietoon.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa