Hyppää pääsisältöön

Jaa #omaklassinen -kokemuksesi

Pianistin kädet koskettimilla
Pianistin kädet koskettimilla Kuva: Yle/Seppo Sarkkinen piano

Klassinen Suomi kerää klassisia kokemuksia. Varhaisin muisto? Rakkain kappale? Mullistavin tai traumaattisin soittotuntikokemus? Mikä klassisessa musiikissa on jäänyt sinun mieleesi?

Klassinen musiikki vetoaa, vaikuttaa ja lohduttaa. Rauhoittaa, nostattaa ja elvyttää. Tuo kyyneleet silmiin, pakahduttaa voimallaan ja nostaa tunteet pintaan.

Klassinen Suomi -sarjassa tunnetut muusikot, historioitsijat, säveltäjät, toimittajat ovat kertoneet omasta suhteestaan klassiseen musiikkiin myös tunteiden tasolla. Kerro meille, mikä on sinuun eniten vaikuttanut klassisen musiikin teos tai musiikkiin liittyvä kokemus – missä, milloin, kenen kanssa? Mitä se sai aikaan?

Soiko päässäsi yhä lapsena radiosta kuultu ihmeellisen kaunis sävellys? Kertooko tarinasi ensimmäisestä onnistumisesta vaikean viulukappaleen kanssa soittotunnilla? Kosittiinko sinua klassisen musiikin tahtiin? Alkoiko ikuinen ystävyytenne musiikkileirin orkesterissa? Aukeniko klassisen musiikin maailma, kun kuulit ensimmäisen kerran konsertissa sinfoniaorkesteria? Vai nostaako joku teos vieläkin vilunväreet pintaan syystä tai toisesta?

Mellerin lapset kuuntelevat radiota
Radion ääressä vuonna 1947. Mellerin lapset kuuntelevat radiota Kuva: Yle/Ruth Träskman radio-ohjelmat,1940-luku,1940-luku

Kerro tarinasi tai jaa tilanteeseen tai tarinaan liittyvä kuvasi alla olevalla lomakkeella. Varmistathan, että sinulla on käyttämääsi materiaaliin asianmukaiset oikeudet. Voit myös julkaista muistosi Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa tunnisteella #omaklassinen.

Klassinen Suomi jatkuu Teemalla ja Radio 1:ssä toukokuun puoliväliin saaka. Voit lähettää kuvia ja tarinoita sen jälkeenkin. Aika ajoin osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja, joten muista kirjoittaa lomakkeeseen myös yhteystietosi niille varattuun laatikkoon. Yhteystietoja ei julkaista, vaan ne tulevat vain toimituksen tietoon.

  • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

    Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

    Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

  • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

    RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

    Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema