Hyppää pääsisältöön

Mikko Kekäläinen Rion olympialaisten juontajaksi

Kuvassa Mikko Kekäläinen
Kuvassa Mikko Kekäläinen Kuva: Yle Kuvapalvelu mikko kekäläinen

Puoli seitsemän -ohjelman juontaja Mikko Kekäläinen hyppää mukaan Rion olympialaisten humuun 5.-21. elokuuta. Mikko on yksi seitsemästä TV-juontajasta, jotka ovat mukana välittämässä olympialaisten tunnelmia kotikatsomoihin. Erityisen mielenkiintoisen Mikon kesäprojektista tekee se, että yksi juontajakollegoista on Mikon vaimo, urheilutoimittaja Kristiina Kekäläinen.

Mikko ei ole aivan keltanokkana mukana olympialaisten pyörteissä - aiemmat kokemukset olympialaisista ovat radion puolelta. Mikko odottaa jo kovasti kisojen mukanaan tuomaa fiilistä, vaikka tuleva työtahti tuleekin olemaan hurja. Seuraavat sata päivää kuluvat kisakestävyyskunnon kasvattamisessa. Myös kotona seurataan kevään ja kesän aikana urheilua entistä tiiviimmin.

- Tästä lähtien, kun vaimo katsoo urheilua TV:stä en aio pyytää häntä vaihtamaan kanavaa, Mikko naurahtaa.

Oman twistinsä pestiin tuo se, että läheisenä työtoverina on oma vaimo. Todennäköisesti sekä Mikko että Kristiina tullaan kisojen aikaan näkemään yhtäaikaa studiossa. Kristiinan kanssa työskentely on sekä uhka että mahdollisuus.

- Minulle tämä on ehdottomasti mahdollisuus. Kristiina tietää urheilusta niin paljon, että pääsen hyvin peesaamaan. Hänelle taas tämä on ehkä enemmänkin uhka, Mikko summaa.

- Kerran yhteistä juontokeikkaa suunnitellessamme emme päässeet alkujuontoa pidemmälle, kun jo aloimme riidellä, hän jatkaa.

Olympialajeista Mikko odottaa kaikkein eniten niitä lajeja, joissa Pieksämäellä on mahdollisuuksia kisamenestykseen. Erityisen mielenkiinnon alla on siis kilpauimari Ari-Pekka Liukkosen menestys. Yhden lajin säännöt täytyy kuitenkin kerrata vielä erityisen tarkasti.

- Nykyajan viisiottelu on sellainen laji, joka täytyy ottaa haltuun, Mikko toteaa.

Lue lisää:

Rio 2016
Rion olympialaiset Ylelle MM-jalkapalloa kovempi urakka

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän