Hyppää pääsisältöön

Satuhäät - lopulta rakkaus voittaa

Maija ja Tapio
Maija ja Tapio Satuhäät

Liikutusta on vaikea välttää, kun 64-vuotias Maija-Leena Lohiniva ja häntä 11 vuotta nuorempi Tapio Härmä astuvat avioliittoon Playa del Inglesissä. Parin onnea ja rakkautta ei himmennä edes vaikean sairauden varjo. Häitä juhlitaan tuttavapariskunnan pyörittämässä tanssiravintolassa tuttujen ja tuntemattomien vieraiden voimin.

Maija ja Tapio asuvat Oulun pohjoispuolella, Haukiputaalla, mistä Tapio on myös kotoisin. Kittiläläinen Maija työskentelee nykyisin osa-aikaisesti ja kun Tapio suuntaa tienhuoltotöihin, lähtee Maija usein hänen työparikseen.

Maija ja Tapio
Maija ja Tapio Kuva: Filmaattiset Oy Satuhäät

Maija ja Tapio tapasivat ensi kerran kesällä 2010 Levillä tanssiravintolassa, kun Tapio pokkasi Maijan viimeiseen valssiin. Syksyllä he osuivat jälleen samaan tanssipaikkaan, vaihtoivat numeroita ja alkoivat pitää yhtä. Kanssakäyminen ei kuitenkaan kestänyt päivänvaloa, sillä molemmat olivat varattuja.

Tapion avioliitto päättyi eroon ja yhteinen, viattomalta näyttänyt keväinen hiihtoretki koitui kohtalokkaaksi myös Maijan pitkälle avoliitolle. - Joku tuttu oli nähnyt meidät ja heti minun miehelle käynyt sanomassa, että Maijalla oli toinen mies siellä, valottaa Maija eronsa taustaa.

Suhde vahvistui ja Maija muutti Haukiputaalle. Toukokuussa 2013 he kihlautuivat lomallaan Turkissa. Elämä hymyili, mutta pian taivas synkkeni: Maija oli kärsinyt oudoista oireista ja joutunut käymään tutkimuksissa. Kyse on vakavasta sairaudesta, mutta pari ei aio antaa periksi, vaikka Maija elää jo jatkoajalla.

Maija ja Tapio
Maija ja Tapio Satuhäät

Hääviikolla Maija ja Tapio kääntävät kurssin kohti etelän aurinkoa. Järjestelyjen suhteen he pääsevät helpolla, sillä Kanarialla tanssiravintolaa pyörittävä ystäväpariskunta vastaa lähes kaikesta. Pari päivää ennen häitä vietetään Maijan ja Tapion polttareita, joista otetaan kaikki ilo irti.

Suuri päivä koittaa ja lopulta rakastunut pari on alttarilla papin edessä. Silmät kostuvat, kun Maija lausuu suoraan sydämestä tulevat sanat tuoreelle aviomiehelleen. Seremonian jälkeen he siirtyvät hevoskärryillä juhlapaikalle ja riemukkaat, tanssin ja musiikin tahdittamat juhlat jatkuvat pitkälle yöhön.

Kommentit
 • Satuhäät - nuoren mormoniparin ensirakkautta ja bikinifitness-haaveita

  Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen juhlivat Imatralla

  Marraskuinen kylmä ja kostea ilta ei varjosta nuorta onnea, kun toistensa ensirakkaudet, mormonitemppelissä avioliittoon vihityt, 24-vuotiaat Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen, juhlivat häitään Imatralla. Iloisen ja vilkkaan nuorenparin ”Talven ihmemaa” -teemaiset juhlat pidetään Vuoksenniskan työväentalolla: vihkimiseremonian juhlapaikalla suorittaa Janitan isoisä.

 • Satuhäät- toinen kerta ja tuplaraskaus toden sanovat

  Jenna Pöyry ja Jukka-Pekka Koukkari saavat toisensa Kemissä.

  Heinäkuinen kesäpäivä hohtaa hellivää lämpöä ja rakkautta, kun 24-vuotias Jenna Pöyry ja vuotta vanhempi Jukka-Pekka Koukkari vihitään avioliittoon Kemin kirkossa. Hääjuhla vietetään Ravintola Tervolahovissa Tervolassa Kemijoen varrella.

 • Satuhäät - montako vierasta pieniin häihin lopulta tulee?

  Satu Korhonen ja Miska Salminen solmivat avioliiton Jämsässä

  Heinäkuinen lauantai säteilee onnea, kun 37-vuotias leipomotyöntekijä Satu Korhonen ja 31-vuotias rekkakuski Miska Salminen sanovat toisilleen tahdon Jämsän kirkossa. Hehkuvan parin pienimuotoista hääjuhlaa vietetään Ravintola Hirvikartanon tiloissa Jämsässä.

 • Satuhäät - perinteitä kunnioittaen avioon

  Reelika Vaino ja Tuomas Rämänen sanovat tahdon Karstulassa

  27-vuotias Reelika Vaino ja kaksi vuotta vanhempi Tuomas Rämänen sanovat tahdon Karstulan kirkossa kuulaimpaan ruska-aikaan. Hääjuhlaa vietetään noin sadan sukulaisen ja ystävän voimin paikallisella nuorisoseurantalolla.