Hyppää pääsisältöön

Tohtori Raimon Märkä vappu esittelee alttoviulistin lauluimitaattorina!

Tohtori Raimo Märkä Vappu
Tohtori Raimo Märkä Vappu Kuva: Yle Kuvaplavelu Tohtori Raimo - valtakunnan terapeutti,märkä vappu,Yle Radio Suomi,Martti Suosalo,Jarkko Tamminen,Jukka Puotila,Erja Manto,Nora Rinne,Risto Karhula

Tohtori Raimolla on nyt ensimmäistä kertaa tunnin mittainen vappushow, Tohtori Raimon Märkä vappu. Ohjelma tulee Eduskunnan Näytelmäkerhon vappukabareesta Eduskuntatalon sisäpihalta. Äänessä ovat tutusti Martti Suosalo, Erja Manto, Nora Rinne, Jukka Puotila ja Jarkko Tamminen. Kabareen perinteen mukaisesti mukana on paljon musiikkia, jota esittää Suomen viihdemaailman kerma:
Robin, Arttu Wiskari, J. Karjalainen, M.A.Numminen, Antti Tuisku ja tietenkin Paula Koivuniemi.

Kaikkien näiden tähtien äänenä - myös siis lauluäänenä - on Jarkko Tamminen. Miten viulun ja alttoviulun soittajasta tuli lauluimitaattori?

Jarkko Tamminen on Tohtori Raimon Märkä Vappukin.
Jarkko Tamminen on Tohtori Raimon Märkä Vappukin. Kuva: Yle Kuvapalvelu Jarkko Tamminen

Kaikki alkoi nuoren imitaattorin laivakeikalla -98. Puheimitaation jälkeen laivan esiintymislavalle nousi tanssiryhmä ja sitten coverbändi. Voisiko tämän kaiken yhdistää, voisiko coverit vetää alkuperäisen laulajan äänellä? Mutta Jarkko Tammisella oli oma sisäinen muuri ylitettävänään: isä oli aina sanonut hänelle, että ryhdy miksi vain kunhan et mäkihyppääjäksi, kilpamoottoripyöräilijäksi tai laulajaksi. No, isällä oli laulunumerona kuusi. Tiiviin keikkailun jälkeen Jarkko Tamminen veti henkeä vuonna 2001. Kahdeksan kuukauden aikana hän näki 100 esitystä USA:ssa. Niiden joukossa oli myös lauluimitaatiota. Vuonna 2003 Jarkko pääsi teatterikorkeakouluun, jossa musiikinopettaja Jussi Tuurna ja laulunopettaja Eija Orpana valoivat lisää uskoa oppilaaseen. Suoraan teatterikorkeakoulun jälkeen hän sai kiinnityksen Helsingin kaupunginteatterin musikaalin Spring Awakening päärooliin. Ehkä hän osaisi sittenkin laulaa? Isän varoittelusta huolimatta? Lisää oppia lauluun Jarkko Tamminen haki Kööpenhaminasta Complete Vocal Institutesta,jossa oli myös lauluimitaation opetusta.

Imitaatiossa laulun ääni syntyy hyvin pitkälti suun etuosassa, kun taas puheäänet suun takaosassa ja kurkussa

Ja niin 2013 Peacockissa nähtiin täysille saleille mennyt Jarkko Tammisen tähdittämä Stars Show.

Ja nyt 2016 vappuna Tohtori Raimon Märkä vappu herkuttelee Jarkon hienoilla tulkinnoilla. On kulunut 18 vuotta ideasta ja kuusi vuotta Kööpenhaminan opiskelun alkamisesta. Jarkko Tammisen esittämä Paula Koivuniemen hitti Mä kuuntelen Timppaa on veret seisauttava kokemus, kuten Keskustapuolueen Seppo Kääriäinen sanoo.

Tohtori Raimo: Märkä Vappu -showssa (Yle Radio Suomi 30.4 klo 10.04 ( Areena 30 vrk) Jukka Puotila esittää Timo Soinia, Seppo Kääriäistä, Carl Haglundia, Erkki Tuomiojaa, Sauli Niinistöä,, Jussi Niinistöä ja Hjallis Harkimoa.

Erja Manto esittää Anu Saagimia, Kike Elomaata, Jenni Haukiota ja Anne Berneriä.

Nora Rinne esittää Mirkkua, Laura Huhtasaarta, Li Anderssonia, Susanna Koskea ja Jutta Gustafsbergiä.

Jarkko Tamminen esittää Jorma Uotista, Paula Koivuniemeä, Robinia, Jii Karjalaista, Arttu Wiskaria, Juha Sipilää, Antti Tuiskua ja Alexander Stubbia.

Ja tietysti itse Tohtori Raimo, jonka roolin vetää Martti Suosalo. "Vain ja ainoastaan – vaikka samalla palkalla. " (M.Suosalo).

Käsikirjoitus Miira Karhula ja Risto Karhula.

Äänisuunnittelu Joonatan Kotila, housebändinä Muukalaiset (featuring Joonatan Kotila

ja Ville Pystynen.

Ohjaus ja tuotanto ja tämän artikkelin teksti: Pekka Ruohoranta, Radioteatteri.

Märkää vappua kaikille toivoo Tohtori Raimon porukka.

Kommentit