Hyppää pääsisältöön

Viron hipsteripresidentti osaa brändätä itsensä: "Maailmankiertuetta tuskin tulee"

Torstai-iltana Helsingin loppuunmyydyllä Kaiku-klubilla pyörittää levyjä harvinainen DJ-pari: Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves ja rokkari Sami Yaffa. Presidentti Ilves kerää musiikkihommillaan rahaa vakavasti sairaiden lasten unelmien toteuttamiseen.

Toomas Hendrik Ilves soittaa levyjä helsinkiläisille hipstereille. // Kuva: Derrick Frilund / Yle

Kun presidentit siunaavat erilaisia hyviä pyrintöjä, he yleensä lupautuvat suojelijaksi. Se ei tuntunut Toomas Hendrik Ilveksestä omalta tavalta toimia. Hän halusi tehdä itse jotain konkreettista auttaakseen järjestöä, joka toteuttaa vakavasti sairaiden lasten unelmia. Ja samalla brändätä itseään.

Presidentin koostama Teenage Wasteland -kokoelmalevy sai alkunsa, ja sen myötä hipseripressa sai keikkoja Tallinnassa ja nyt Helsingissä. Riikaankin on kuulemma kyselty.

Levyn ja DJ-keikkojen tuotolla lapsia on viety jouluristeilylle ja elokuviin, he ovat saaneet koiraterapiaa, tai päässeet vierailemaan Harry Potter -museossa Lontoossa.

- Avustajani sanoi, että mikset tekisi levyä, kun muutenkin niitä koko ajan soitat. Maailmankiertuetta tuskin on tulossa kuitenkaan, kiinnostavuus taitaa rajoittua naapurimaihin, Ilves kertoo Yle Uutisille.

Albumilla on kuusitoista kappaletta, joita Ilves kuunteli transistoriradiosta lapsuuden ja teini-iän rajamaastossa.

- Ne latasivat silloisen teinin täyteen kiihkeää elämänodotusta. Niin kliseiseltä kuin se nyt 62-vuotiaan presidentin sanomana voikaan kuulostaa, pelasti rock aikoinaan elämäni.

Lue lisää Yle Uutisista.