Hyppää pääsisältöön

Viron hipsteripresidentti osaa brändätä itsensä: "Maailmankiertuetta tuskin tulee"

Torstai-iltana Helsingin loppuunmyydyllä Kaiku-klubilla pyörittää levyjä harvinainen DJ-pari: Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves ja rokkari Sami Yaffa. Presidentti Ilves kerää musiikkihommillaan rahaa vakavasti sairaiden lasten unelmien toteuttamiseen.

Toomas Hendrik Ilves soittaa levyjä helsinkiläisille hipstereille. // Kuva: Derrick Frilund / Yle

Kun presidentit siunaavat erilaisia hyviä pyrintöjä, he yleensä lupautuvat suojelijaksi. Se ei tuntunut Toomas Hendrik Ilveksestä omalta tavalta toimia. Hän halusi tehdä itse jotain konkreettista auttaakseen järjestöä, joka toteuttaa vakavasti sairaiden lasten unelmia. Ja samalla brändätä itseään.

Presidentin koostama Teenage Wasteland -kokoelmalevy sai alkunsa, ja sen myötä hipseripressa sai keikkoja Tallinnassa ja nyt Helsingissä. Riikaankin on kuulemma kyselty.

Levyn ja DJ-keikkojen tuotolla lapsia on viety jouluristeilylle ja elokuviin, he ovat saaneet koiraterapiaa, tai päässeet vierailemaan Harry Potter -museossa Lontoossa.

- Avustajani sanoi, että mikset tekisi levyä, kun muutenkin niitä koko ajan soitat. Maailmankiertuetta tuskin on tulossa kuitenkaan, kiinnostavuus taitaa rajoittua naapurimaihin, Ilves kertoo Yle Uutisille.

Albumilla on kuusitoista kappaletta, joita Ilves kuunteli transistoriradiosta lapsuuden ja teini-iän rajamaastossa.

- Ne latasivat silloisen teinin täyteen kiihkeää elämänodotusta. Niin kliseiseltä kuin se nyt 62-vuotiaan presidentin sanomana voikaan kuulostaa, pelasti rock aikoinaan elämäni.

Lue lisää Yle Uutisista.

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.