Hyppää pääsisältöön

Viisukommentaattori on Mikko Silvennoinen

Mikko Silvennoinen selostuskopissa Suomen lippu kädessä.
Mikko Silvennoinen selostuskopissa Suomen lippu kädessä. Kuva: Yle / Jukka Lintinen Mikko Silvennoinen,eurovision laulukilpailu,Euroviisut

Eurovision laulukilpailu järjestetään tänä vuonna Ruotsin pääkaupunki Tukholman Globen-areenalla. Jännitysnäytelmä alkaa 10.5. ensimmäisestä semifinaalista, jonka ensimmäinen esiintyjä on Suomen järjestyksessään 50.edustaja, Uuden Musiikin Kilpailun 2016 voittaja Sandhja.

Euroviisuja paikan päällä Tukholmassa selostaa tuottaja ja toimittaja Mikko Silvennoinen, joka on pestistä erittäin innoissaan: ”Ajattelin hoitaa homman hyvin klassisesti eli keskittyä vanhanaikaisesti itse asiaan. Minä en ole show, show tapahtuu lavalla. Aion puhua vähemmän kuin viime vuosina on totuttu kuulemaan. Esikuviani on mm. legendaarinen Erkki Toivanen, jonka selostuksia 80-luvulta olen yrittänyt nyt saada käsiini. Fanitan myös BBC:lle viisuja selostavaa Graham Nortonia.”

”Rakastan isoa show’ta, tarttuvia biisejä, karismaattisia esiintyjiä, uusinta tv-studiotekniikkaa ja suorien lähetysten vaaraa. Pyrin toimimaan tulkkina viisuhulluuden ja suuren massayleisön välissä”, Mikko kertoo.

Mikko Silvennoinen on mukana myös TV2:n Esikatselumaratonissa lauantaina 7.5. klo 19.10 alkaen.

Euroviisujen esikatselumaratonin kommentaattorit Jaana Pelkonen, Cristal Snow, Mikko Silvennoinen ja Maija Vilkkumaa
Esikatselumaratonin raatilaiset. Euroviisujen esikatselumaratonin kommentaattorit Jaana Pelkonen, Cristal Snow, Mikko Silvennoinen ja Maija Vilkkumaa Kuva: Jaana Pelkonen: Jyrki Lyytikkä / Yle, Cristal Snow: Anton Sucksdorff, Maija Vilkkumaa: YleX, Mikko Silvennoinen: Jukka Lintinen /Yle Kuvapalvelu euroviisut2016

Kaikki tämän vuoden 42 viisukappaletta laittaa järjestykseen raati, jossa ovat Mikon lisäksi mukana Jaana Pelkonen, Maija Vilkkumaa sekä Cristal Snow. Nelituntisen viisuspektaakkelin juontaa Rakel Liekki. Ohjelman aikana mm. otetaan suora yhteys Tukholmaan ja viisuedustajaamme.

Jussi-Pekka Rantanen antaa Suomen pisteet

Euroviisujen Suomen pisteidenantaja Jussi-Pekka Rantanen
Euroviisujen Suomen pisteidenantaja Jussi-Pekka Rantanen Kuva: Jyrki Valkama /Yle euroviisut2016

Koko kansan hyvin tuntema Ylen uutisankkuri Jussi-Pekka Rantanen on valittu Suomen pisteidenantajaksi Euroviisufinaalissa.

"Nyt on tähdet kohdallaan. Ennen kuin kuulin tästä kunniatehtävästä, olin sattumalta juuri lainannut kirjastosta nuottikirjan 'Suomen euroviisut kautta aikain'. Euroviisut on siis ehdottomasti kevään kohokohta, mutta en lupaa laulaa pisteitä Tukholmaan. 12 points go to…", J-P sanoo.

Suomen raatilaiset

Suomen Euroviisuissa antamat pisteet muodostuvat puoliksi yleisön antamista puhelinäänistä ja puoliksi ammattilaisraadin antamista pisteistä. Tänä vuonna viisihenkiseen ammattilaisraatiin kuuluvat tuottaja Jurek Reunamäki (raadin pj.), muusikko Jannika B., radiojuontaja Hanna Kinnunen, sanoittaja Heimo Hatakka sekä säveltäjä Jori Sjöroos.

Vuoden 2016 Euroviisuissa Suomen pisteidenantajaraadin puheenjohtaja Jurek
Suomen raadin puheenjohtajana toimii Jurek Reunamäki. Vuoden 2016 Euroviisuissa Suomen pisteidenantajaraadin puheenjohtaja Jurek Kuva: YleX, EBU euroviisut2016

Euroviisut viitottuna

Tänä vuonna Yle palvelee entistä kattavammin kaikkia viittomakieltä käyttäviä Euroviisukatsojia. Kansainvälisellä viittomisella tuotettu palvelu molemmista semifinaaleista ja finaalista on nähtävissä osoitteessa yle.fi/euroviisut.
”Ylen Euroviisuihin liittyvä tuotanto on eturivissä mukana kokeilemassa uutta ja kehittämässä vanhaa”, toteaa Ylen Euroviisutuottaja Anssi Autio.