Hyppää pääsisältöön

YleX Ensinäytössä Mira Luodin ja Herra Ylpön yhteistyön hedelmä: Ei päästä toisistamme eroon, eikä halutakaan

Mira Luodin Musta laatikko -musavideo saa ensinäyttönsä yksinoikeudella YleX:ssä. Luoti on jälleen työskennellyt sielunveljensä muusikko-ohjaaja Herra Ylpön kanssa.

Musta laatikko on kuin varkain kasvanut Mira Luodin keikkahitiksi ilman minkäänlaista puskemista. Artistin mukaan fanit ottivat riehakkaan kappaleen omakseen. Siksi Luoti halusi kuvata kappaleeseen videon Herra Ylpön kanssa.

- Tuntuu tosi hyvältä, että yleisö on pysynyt vangittuna. Alku on tietysti ollut hämmentynyt, kun ei tiedä, mitä sieltä tulee. Sehän just onkin siistiä, kun pääsee näyttämään, Luoti kommentoi YleX:lle.

Supersuositusta PMMP:stä tutuksi tullut Luoti elää nyt aivan uudenlaista aikaa, sillä yleisö ei tunne vielä hänen kappaleitaan. Aiemmin oli itsestään selvää, että fanit laulavat mukana.

- Olen kieltämättä tottunut siihen, jos itsellä katoaa sanat ja keskittyminen, voi lukea eturivin huulilta ne. Nyt ei ole vielä sellaista turvaa soolokeikoilla.

"Ylppö sanoi, nyt on sun performanssiaika."― Mira Luoti

Tehokaksikko Luoti & Ylppö kuvasi Musta laatikko -videon tehokkaasti tunnissa. Luodin mukaan se onnistui, koska molemmilla on niin vahvat visiot ja luottamus toiseen on kova.

- Kun pistää kaksi hullua päätä yhteen, ei siinä tarvitse aikailla. Pistetään vaan tuulemaan ja toteutetaan. Ylppö sanoi, nyt on sun performanssiaika. Siitä se lähti.

Herra Ylppö on tunnustanut rakkautensa Mira Luotia ja Paula Vesalaa kohtaan lukuisia kertoja niin haastatteluissa, raideri-toiveissaan kuin elämäkerrassaankin. Ylppö ohjasi myös Luodin edellisen videon Pinnan alla -kappaleeseen.

- Kyllä se hämmästytti, kun Ylppö ehdotti ensimmäisen kerran, että laita lapset hoitoon, lähdetään kahdestaan ulkomaille ja tehdään musavideo. Siitä tuli makee video, ja sen jälkeen olen ajatellut, että ihan sama mitä se ehdottaa, niin olen ihan täysillä mukana. Nyt tehtiin tämä ja olemme jo tekemässä seuraavaa.

Luodista ja Ylpöstä on tullut videoiden myötä tiivis työpari, joka täydentää toisiaan.

- Ennen laitoimme toisemme raideriin, ja nyt on tämä videojuttu. Ei päästä toisistamme eroon, eikä halutakaan.

Luoti kertoo myös, että Ylppö olisi itsekin halunnut tulla mukaan kappaleeseen. Nyt ei kuitenkaan ollut vielä sen aika.

- Se jäi muakin kutkuttamaan, mutta nyt meille on tullut niin vahva videosuhde, että annetaan lauluajatuksen muhia. Säästetään se johonkin vielä kovempaan juttuun. Musta on ihanaa, että meillä on niin vahva juttu toisiimme. Ajattelen joskus studiossakin, että olisin Ylppö. Ei hätää, tämä on ihan terveellä pohjalla kuitenkin.

Lue myös:

Mira Luodin soolomusiikissa soi Pariisin Kevät – uutuusvideon taas ohjasi Herra Ylppö

Mira Luodilta vahvistus soolouralle siirtymisestä – tuleva albumi tehty Arto Tuunelan kanssa