Hyppää pääsisältöön

11 asiaa kuumista Kesäkumiartisteista: esittelyssä Tungevaag & Raaban ja Venior

Tiesitkö, että Tungevaag & Raaban on kiinnostunut Antti Tuiskusta? Nytpä tiedät.

Tungevaag & Raabam esittävät vuoden 2016 Kesäkumibiisin yhdessä Veniorin kanssa.

Vuosi 2016 jää Kesäkumikampanjan historiaan vuotena, jolloin Kesäkumi-brändi kansainvälistyi. Tämän vuoden Kesäkumibiisi on ensimmäinen, joka esitetään englanniksi ja josta vastaa ulkomaalainen artisti.

Eikä mikä tahansa artisti, vaan yksi maailman suosituimmista DJ-ryhmistä, Tungevaag & Raaban! Lisäksi kappaleella laulaa YleX:n Läpimurto-listauksen ykkönen, kovaa nousua kohti huippua tekemässä oleva Venior.

Nyt on siis aika ottaa näitä artisteja koskevat tärkeimmät knoppitiedot haltuun!

Aloitetaan Tungevaag & Raabanista:

1. Tungevaag & Raaban tekivät yhdessä musaa viiden vuoden ajan ennen kun he tapasivat toisensa

Norjalainen Martin Tungevaag ja ruotsalainen Robbin Söderlund ovat tehneet musiikkia eri projekteissa jo useita vuosia ennen Tungevaag & Raabania, joka perustettiin vuonna 2015. Tuolloin he myös tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa – vaikka he olivat tehneet musiikkia yhdessä netin välityksellä jo viiden vuoden ajan.

Kaksikon ennen vuotta 2015 yhdessä tehdyt kappaleet julkaistiin Martin Tungevaagin nimellä. Raaban ei halunnut nimeään esille, sillä he eivät Raabanin mukaan tehneet vakavaa tai vakavasti otettavaa musiikkia ennen vuotta 2015.

2. Suomalaiset rakastavat Samsaraa

Tungevaag & Raabanin ensimmäinen virallinen kappale oli vuonna 2015 julkaistu megahitti Samsara. Kappale nousi Suomen virallisen listan kärkeen ja oli Suomen Spotifyssä viime vuoden kolmanneksi kuunnelluin ulkomaalaisen artistin tekemä kappale.

Samsara on buddhalainen termi, joka tarkoittaa jatkuvaa liikettä.

3. Martin Tungevaagin oma kappale on jopa Samsaraa kuunnellumpi

Martin Tungevaagin ensimmäinen superhitti oli vuonna 2014 julkaistu Wicked Wonderland, jonka musiikkivideota on katsottu YouTubessa huimat yli 48 miljoonaa kertaa. Sille kalpenee jopa Samsara, jonka videota on vilkuiltu vajaat 36 miljoonaa kertaa.

4. Tungevaag & Raaban diggailee Antti Tuiskua

Tungevaag & Raaban aloitti viime vuoden Weekend Festival -keikkansa versioimalla Antti Tuiskun Keinutaan-kappaletta. YleX Himotuimmat -ohjelman haastattelussa Tungervaag ja Raaban kertoivat, että he aikovat seurata Tuiskun tekemisiä tulevaisuudessakin.

Skip Instagram post

5. Raaban on ollut Suomen hittilistoilla jo vuosikausia sitten

Raaban oli suosittu Suomessa jo roimasti ennen Tungevaag & Raabania. Hänen aiempi yhtyeensä Laser Inc. julkaisi vuonna 2007 Det var en gång en fågel -kappaleen, joka nousi Suomen virallisen listan sijalle 11.

6. Kaksikko rakentaa jalansijaa Suomeen

Vaikuttaa siltä, että Tungevaag & Raaban aikoo rankentaa fanikuntaansa Suomeen. Kesäkumibiisin ja YleXPopin lisäksi kaksikko esiintyy tänä vuonna Suomessa ainakin Raumanmeren Juhannuksessa, Maarianhaminan Rockoff Festivalilla, Seinäjoen Solar Sound Festivalilla, Helsingin Weekend Festivalilla sekä Turun Aurafesteillä.

Venior // Kuva: Sony

Mitäs Veniorista tulisi tietää?

1. Spotify luottaa Venioriin

YleX Läpimurto -raati valitsi Veniorin Suomen lupaavimmaksi musatulokkaaksi. YleX:n raadin lisäksi Venioriin uskoo myös Spotify: joulukuussa 2015 Venior valittiin Ruotsin Spotifyn Spotlight on 2016 -artistikampanjaan ensimmäisenä suomalaisartistina. Listalle valitaan artisteja, joille Spotify povaa läpimurtoa.

2. Venior tähtää kansainvälisille markkinoille

Kaunaiaisissa syntynyt Venior on asunut suurimman osan elämästään Tukholmassa. Hiljattain hän on muuttanut Lontooseen. Musiikin vuoksi hän matkustelee paljon Berliinin ja Tukholman välillä.

- Lontoossa on erilainen fiilis kuin Tukholmassa tai Helsingissä. Se on antanut mun musiikillekin paljon, Venior kertoi YleX:lle tammikuussa.

Kansainvälinen meininki kuului jo Veniorin debyyttisinkku Sugar Rushissa, joka on ollut kovassa soitossa YleX:llä.

3. Ensimmäinen Helsingin-keikka maailmantähden seurassa

Kuinka moni artisti voi sanoa, että kun hän keikkaili ekaa kertaa pääkaupungissamme, pääsi toimimaan ison yhdysvaltalaisnimen lämppärinä?

Venior voi. Tammikuussa hän debytoi Helsingissä Angel Hazen lämmittelijänä.

4. Artisti Suomen ensimmäisen Snapchat-musavideon takana

Venior teki historiaa, kun hän julkasmalla ensimmäisenä suomalaisartistina Snapchat-musiikkivideon. Veniorin järjestämässä taidenäyttelyssä kuvattu Na Na Na -kappaleen video koostettiin eri kuvakulmista kuvatuista Snapchat-videoista.

Videolla esiintyy Veniorin lisäksi muun muassa suosikkitubettajat Marieveronica, Hermanni ja Kalenterikarju.

5. Venior uskaltaa tavoitella kuuta taivaalta

Venior on vasta 21-vuotias artisti, jolla on edessään loistava tulevaisuus. Kansainvälistymisen lisäksi Venior haluaa menestyä sekä synnyinmaassaan Suomessa että vanhassa kotimaassaan Ruotsissa. Tavoitteet on asetettu korkealle: niihin kuuluu muun muassa stadionkeikat.

- Helsingin olympiastadion ja Tukholman Globen, Venior paljasti aiemmin YleX:lle.

Tungevaag & Raaban ja Venior esiintyvät YleXPopissa Lahdessa 4. kesäkuuta. Tuolloin Kesäkumibiisi kuullaan ensimmäistä kertaa livenä.

Lue myös:

Kesäkumibiisi tekee historiaa: vuoden 2016 esittäjinä kansainvälisesti huippusuosittu DJ-kaksikko

YleX Läpimurto: Venior on kiehtova outolintu, joka on juuri nousemassa lentoon

Samsara-hitistään tunnetut Tungevaag & Raaban miksasivat Weekend Festivalilla Antti Tuiskua