Hyppää pääsisältöön

Eskapistit

näyttelijä Niko Taskinen puistossa sarvikypärä päässä Eskapistit lippu kädessä
näyttelijä Niko Taskinen puistossa sarvikypärä päässä Eskapistit lippu kädessä eskapistit

Juuri ennen suurta, huolella valmisteltua larppaustapahtumaa Ville saa puhelun ihastuksen kohteeltaan Astalta, joka ehdottaa pikaista tapaamista. Ville hylkää larppikaverinsa ja lähtee tapaamaan Astaa. Treffit etenevät katastrofista toiseen, kunnes Ville saa apua yllättävältä taholta.

Niklas Lindgrenin lyhytelokuva Eskapistit on live-roolipelaajien maailmaan sijoittuva romanttinen komedia. Villen roolissa nähdään Savonlinnan teatterissa ohjaajana toimiva Niko Taskinen. Astaa esittää Anna Paavilainen (Hyvä poika, Saippuaprinssi), Villen larppikaveria Jania Samuli Niittymäki (Hyvä poika, Kulman pojat). Villen kilpakosijana Jussina nähdään Antti Luusuaniemi (Veijarit, Hiljainen viikko).

Eskapistien käsikirjoittajaohjaaja Niklas Lindgren ja tuottaja Karoliina Lindgren ovat aviopari. He valmistuivat Taideteollisen korkeakoulun elokuva-ja tv-käsikirjoituksen linjalta vuonna 2009. Niklas Lindgren on aiemmin ohjannut musiikkivideoita ja kirjoittanut elokuva- ja TV- käsikirjoituksia. Yhdessä Niklas ja Karoliina Lindgren ovat kirjoittaneet YLE:llä vuonna 2007 esitetyn TV-elokuvan Tässä lepää Aino Koski. Eskapistit on heidän ensimmäinen yhteinen lyhytelokuvansa. Elokuvan on kuvannut Anssi Leino (Hulluna Saraan) ja sen musiikista vastaa Rubik-yhtyeen Artturi Taira.

Käsikirjoitus Niklas Lindgren
Ohjaus Niklas Lindgren
Kuvaus Anssi Leino
Lavastus Kari Kankaanpää
Pukusuunnittelu Jenni Rousu
Maskeeraus Hanna Minkkinen
Leikkaus Jyrki Nevala
Äänisuunnittelu Panu Riikonen
Sävellys Artturi Taira
Tuottaja Karoliina Lindgren
Tuotanto Bufo Oy/2012.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa