Hyppää pääsisältöön

Paperi T:llä on IRC-galleriassa faniryhmä, johon kuuluu kolme ihmistä – yksi heistä on Paperi T

Katsaus IRC-galleriaan syövereihin paljastaa, että vuonna 2007 vain kolme ihmistä oli sekaisin Paprusta <3.

Paperi T:n IRC-galleriaprofiilissa on vain yksi kuva. // Kuva: IRC-galleria/Kuvankaappaus

Viime vuonna Paperi T räjäytti kriitikkojen ja rap-fanien tajunnan ensimmäisellä sooloalbumillaan Malarian pelko. Ruger Haueristapinnalle ponnahtanut 30-vuotias räppäri esiintyi kesäfestareilla valtaville yleisöille. Vielä vuonna 2007 Papru ei kuitenkaan ollut aivan koko rap-kansan suosikki, ainakaan jos IRC-galleriaa on uskominen.

Paperi T:llä on legendaarisessa yhteisöpalvelussa faniryhmä, johon kuuluu kolme jäsentä. Vuonna 2007 perustettuun Sekaisin Paprusta <3 -nimeä kantavaan faniposseen kuuluu myös Paperi T itse. Räppäri on myös toinen ryhmän ylläpitäjistä.

Kaikki kolme jäsentä ovat selvästi vannoutuneita Paperi T -faneja, sillä ryhmä on luokiteltu Musiikki-kategorian sijaan Rakkaus-kategoriaan. Sekaisin Paprusta <3 -fanit ovat myös luonnehtineet suosikkiartistiaan innokkaasti huomioiden kaikki räppärin parhaat puolet.

- Paperi-T, ehdottomasti Suomen kovimpiin nimiin kuuluva räppäri. Äänenkäyttö, tyyli, tekstit ja kaikki = parasta.

Faniryhmässä on myös lainattu muutamia Paperi T:n lyriikoita. YleX:llä ei ole tiedossa, kumpi ryhmän ylläpitäjistä on valinnut biisikatkelmat ja kirjoittanut ylistävän kuvauksen artistista: Paperi T vai toinen ylläpitäjä PeniMäki.

Myöhemmin myös kriitikot ovat ylistäneet Paperi T:tä samoista asioista, jotka IRC-galleriassakin nostettiin esiin. Artistin syvälliset ja intertekstuaaliset lyriikat ovat saaneet paljon kiitosta. Räppärin omaperäinen tyyli puolestaan toi Paprulle tänä vuonna Teosto-palkinnon.

Nykyisille Paperi T -faneille räppärin oma IRC-galleria-tili HEEZY antaa hienon katsauksen parikymppisen rap-intoilijan elämään. Paperi T:n ainoassa profiilikuvassa räppärillä on nykyisten pitkien hiustensa sijaan siilitukka. Räppäri myös kertoo tykkäävänsä ruotsalaisartisti Jens Lekmanista, brittilaulaja Morriseystä ja Langalla-tv-sarjasta.

Lue myös:

Flow’ssa kuullaan Paperi T:n ja huippuviulistin poikkeuksellinen esiintyminen – katso festarin uudet kiinnitykset 

Paperi T:n Malarian pelko -albumi voitti 20 000 euron palkinnon – ”Poikkeuksellinen lahjakkuus”

Viime vuoden hehkutetuin hip hop -debyytti myi vasta nyt kultaa

Paperi T päihitti Emma-kisassa rapin myyntitykit - ”Musamaailma on valmis erilaiseen ja vieläkin oudompaan”