Hyppää pääsisältöön

Jakso 08: Paras tietokone

Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo
Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo Kuva: Yle / Jyrki Valkama ja Tuuli Laukkanen vikasietotila

Kuuntele Areenassa
Tilaa podcast
Lataa jakso

Miksi tietotekniikka synnyttää yhtä intohimoisia kannattajakuntia kuin jalkapallojoukkueet tai fundamentalistilahkot? Kuinka ihmeessä aikuiset ihmiset jaksavat riidellä muistipiireistä, piirilevyistä ja johtimista koostuvista sähkölaitteista kuin vekottimet olisivat osa heitä itseään? Entä minkälainen ATK-sota syttyy Vikasietotilan Karin, Ollin ja Panun kesken?

Haastateltavana jaksossa on supertietokonekuiskaaja Olli-Pekka Lehto, joka vastaa Tieteen tietotekniikan keskuksessa eli CSC:ssä Suomen tehokkaimman supertietokoneen Sisun toiminnasta.

Palaute: kommentoi tuonne alas, lähetä sähköpostia osoitteeseen vikasietotila@yle.fi tai twiittaa tunnisteella #vikasietotila.

Vinkit

Linkit

Vikasietotila

Kommentit
  • Digitreenit: Windows 10 tutuksi - tässä 10 vinkkiä sen tehokäyttöön

    Lue nämä vinkit niin saat Windows 10:stä enemmän irti.

    Siirtyminen Windows 10:een käyttöjärjestelmän vanhemmista versioista on helppoa. Se ei välttämättä vaadi uusien taitojen opettelemista. Siksi saattaakin unohtua, että se toi mukanaan monia uusia hyödyllisiä ominaisuuksia. Tässä artikkelissa esitellään niistä kymmenen, joiden avulla saat Windows 10:stä enemmän irti.

  • Ääni on toinen, uusi maailma

    Äänillä voi muuttaa kuvan tunnelman.

    Äänimaailma muuttaa kaiken. Äänillä - esimerkiksi musiikilla - voi muuttaa kuvan tunnelman. Äänellä voi tulkita kuvaa ja vaikuttaa katsojan tunteisiin voimakkaasti. Kuvauksissa alkuperäisen äänen taltiointi on tarkkaa työtä. Ääniä voidaan myös tehdä tarkoituksella erikseen ja niitä voidaan järjestää haluttuun järjestykseen.

Media- ja digitaidot