Hyppää pääsisältöön

Diagnoosi: Raskausmyrkytys – "Huominen äitiyspolikäynti jännittää"

Vauvamaha
Vauvamaha Kuva: Yle, Tero Kyllönen pre-eklampsia,Raskausmyrkytys

Raskausviikko 25+4. Raskausmyrkytystä sairastavalla Leena Prykärillä on muuton vuoksi takana vauhdikas viikonloppu. Ja vaikka Leena on tottunut fyysisesti rankkaan vuorotyöhön, pakottaa elämäntilanne naisen jo vähitellen rauhoittumaan. Ja huomenna edessä on jännittävä käynti äitiyspolilla.

”Nyt kun aina kuitenkin työläs muutto on takana, niin huominen äitiyspolin kontrollikäynti on jännittänyt paljon. Verenpaineet on aavistuksen koholla, proteiinit kävi tuossa eilen vähän korkeammalla, mutta tänään ne oli taas matalammat. Varmasti touhuaminen ja touhotus vaikuttaa sen verran. Nyt kuitenkin mieli rauhottu vähän, kun proteiinit laski taas. Ei muuta ku tänään rauhallisemmin ja ens yönä nukutaan kunnolla! Jos vauvalla ja virtauksissa on kaikki ok, niin sitten voi rauhottua ajattelemaan, että eiköhän tässä pari viikkoa mennä taas eteenpäin. Niin kauan mulla on kaikki hyvin, kun vauva kasvaa ja kaikki tuolla sisälläpäin toimii!

Niin kauan mulla on kaikki hyvin, kun vauva kasvaa ja kaikki tuolla sisälläpäin toimii!

Muutto oli rankkaa, vaikka onneksi meillä oli ihana muuttotiimi auttamassa. Pitivät huolen, että en tee liikaa ja siskot teki mun puolesta. Liitoskivut vaivaavat, niin on pakko höllätä tekemisiä. Nyt vaan etsitään tavaroita ja tutustutaan uuteen ensimmäiseen omaan koko uusioperheemme yhteiseen kotiin! Tuntuu ihanalta, että vauvalla on nyt oma koti, johon pääsee sitten kasvamaan kun on sen aika.

Tuntuu ihanalta, että vauvalla on nyt oma koti, johon pääsee sitten kasvamaan kun on sen aika.

Lisäksi vielä sain eilen vaunut haettua! Se oli myös itelle tosi tärkeä juttu, koska ne vielä puuttui. Kaikki muu on kotona valmiina oottamassa pientä. Pinnasänky kuitenkin vielä kasaamatta, mutta olemassa kuitenkin. Vaikka tässä on todennäköisesti sairaala-aika tulossa ja kaikki olisi ehtinyt hommata sinä aikana, niin tuntuu helpottavalta kun kaikki on valmiina. Kodissa tuntuu enemmän siltä, että vauva on tulossa, kun näkee vaunut valmiina. Saatiin myös uudet kodinkoneet tänään, viikko on mennyt ilman pyykkikonetta, koska vanha myytiin uuden tieltä. Nyt pääsee pesemään vauvanvaatteet!

Kodissa tuntuu enemmän siltä, että vauva on tulossa, kun näkee vaunut valmiina.

Sinällään yksi mielessä työstettävä aihe on ollut sairauslomalle jääminen. Jäin siis pois töistä jo viikolla 22+6, heti kun proteiinit nousivat. Fyysisesti raskas vuorotyö ei ainakaan helpota tilannetta. Myöhään yöllä venyneet työvuorot ja aamulla lasten kanssa herääminen eivät ole raskausmyrkytyksen kanssa hyvä yhtälö. Eivät varmaan kenellekään terveellekään. Olen siis töissä ravintolasalin vuoropäällikkönä, ja tykkään työstäni, mutta on ollut vähän hankalaa jäädä sairaslomalle. Myöntää olevansa sairas, vaikka mitään oireita ei näy missään! :) Väsymys ja liitoskivut ovat tietysti olleet läsnä töissäkin, mutta yleensä olen ollut sairaslomalla flunssan tai muun ’näkyvän’ syyn takia."

– Leena

Kolmisen viikkoa sitten diagnosoitua raskausmyrkytystä seurataan edelleen kotona. Leena kertoo meille raskauden etenemisestä – odotuksen pitkistä päivistä sekä onneen sekoittuvasta huolesta nettisivuillamme. Alla olevan linkin kautta löydät kaikki artikkelit ja videot Leenan raskauden seurantaan liittyen sekä tietopaketin raskausmyrkytyksestä.

Diagnoosi: Raskausmyrkytys

Kommentit