Hyppää pääsisältöön

Pojatkin lukee – kampanja innostaa poikia lukemaan

Huoli nuorten, mutta ennen kaikkea poikien lukemisesta kasvaa. Sosiaalisessa mediassa toimiva Pojatkin lukee -kampanja pyrkii innostamaan nuoria lukuharrastuksen pariin. Kampanjasta innostuneena Puoli seiskan miehet listasivat omia nuoruuden suosikkikirjojaan.

Tynämiittipaukku (Tuula Kallioniemi)

Kirja kertoo Johanneksesta, joka joutuu muuton seurauksena kohtaamaan uuden ympäristön tuomia haasteita, kuten yksinäisyyttä, uusiin ihmisiin tutustumista sekä kiusaamista.

Mikko Kekäläinen, juontaja: ”Tarinaan oli helppo samaistua, sillä minullakin oli lapsena kolme mielikuvituskaveria, Jiikke, Jaakke ja Raakke.”

Monte Criston kreivi (Alexander Dumas)

Kirja on historiallinen seikkailuromaani ja sitä pidetään usein myös yhtenä maailman upeimmista tarinoista. Tapahtumat sijoittuvat 1800–luvun Ranskaan ja Välimeren seuduille. Seikkailussa liikutaan oikeuden, koston ja armeliaisuuden sävyttämässä maailmassa.

Tero Karhu, toimittaja: ” Monte Criston kreivi on yksinkertaisesti erittäin jännittävä ja monisävyinen tarina, joka pitää otteessaan viimeiseen lauseeseen saakka. ”

Sofian maailma (Jostein Gaarner)

Valtavan kansainvälisen suosion saavuttanut Sofian maailma on filosofinen romaani. Tarinassa käydään läpi filosofian historiikki antiikista nykypäivään 14-vuotiaan Sofian kautta.

Pekka Toikka, tuottaja: ”Sofian maailma on kirja, joka opettaa kysymään ja oikeanlaiset kysymykset ovat tärkeämpiä kuin oikeanlaiset vastaukset.”

Tarzan (Edgar Rice Burroughs)

Tarzan on tarina apinoiden kasvattamasta pojasta, josta tuli viidakon kuningas. Tarzanista on kirjoitettu kirjoja lukuisilla eri kielillä sekä tehty monta elokuvaa. Tarina on ajankohtainen jälleen tänä kesänä, kun uusi elokuva Tarzanin legenda saa ensi-iltansa 1. heinäkuuta.

Vesa Lehko, ohjaaja: ”Tarzanin kaikkivoipaisuus oli upeaa. Hän taisteli leijonia vastaan ja oli viidakon kuningas. Pojat tykkäävät sankareista.”

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän