Hyppää pääsisältöön

Suomi-brändi on näiden kymmenen tubettajan käsissä

Ulkoministeriön maakuvayksikkö thisisFinland antaa tilinsä tubettajien haltuun. Mukana kampanjassa ovat muun muassa Seksikäs-Suklaa ja Dosdela.

Seksikäs-Suklaa ja Dosdela tubettavat thisisFINLANDIN YouTube-kanavalla. // Kuva: Janita Autio

Ulkoministeriön maakuvayksikkö teki brändityötä viime syksynä luomalla Suomi-emojit. Nyt thisisFINLAND on valinnut tubettajia luomaan Suomi-kuvaa.

10 nuorta tubettajaa tekevät videoita omasta elämästään englanniksi kansainäväliselle yleisölle. Tubettajien videot julkaistaan thisisFINLANDin virallisella YouTube-kanavalla. Suomi on tiettävästi ensimmäinen maa, joka antaa kanavansa tavallisten ihmisten käyttöön.

Ketkä Suomea sitten vievät maailmalle? YleX esittelee #proudtubeFIN-tubettajat.

1. Helmi Matilda

14-vuotias Helmi on tubettanut noin puolentoista vuoden ajan. Nuori turkulainen kuvaa omalla kanavallaan usein omaa arkeaan ja kiinnostuksen kohteitaan. Helmi esittelee kanavallaan esimerkiksi tyyliään ja suosikkivaatteitaan.

2. Kainuun taikaa

Sotkamolaislähtöinen Veksu tuo videoillaan esiin monenlaisia luontoaiheita. 22-vuotias nuori mies harrastaa muun muassa kalastusta ja luontokuvausta. Kainuulaisen vloggaus sai alkunsa blogista.

3. Rony Rex

Rony Rex on 27-vuotias helsinkiläinen DJ. YouTube-kanavallaan Rony Rex jakaa keikkataltiointeja, remixejä, haastatteluja ja tunnelmia kiertue-elämästä.

4. BMXSalli

Lahtelainen Salli harrastaa BMX-pyöräilyä. 28-vuotias Salli ei ole toistaiseksi jakanut videoita YouTubessa.

Avaa Instagram postaus

5. Seksikäs-Suklaa ja Dosdela

Parikymppiset kaverukset Seksikäs-Suklaa ja Dosdela ovat ehtineet jo saavuttaa ison joukon faneja sosiaalisessa mediassa. Kaksikko on tunnettu etenkin lyhyistä Instagram-sketseistään ja pidemmistä jekkuvideoista YouTubessa.

6. MrTuomo

20-vuotias Tuomo jakaa omalla kanavallaan pelivideoita, haasteita ja monenlaisia näkökulmia omasta arjestaan. Kokkolalainen nuori tubettaja pitää myös kokkaamisesta.

7. Iivari

Kangasalalainen Iivari vloggaa muun muassa parkour-harrastuksestaan. 22-vuotias tubettaja on toistaiseksi tehnyt videoita sekä suomeksi että englanniksi.

8. Virkkasin

Virkkasin-blogin takana on 23-vuotias Elina. Blogissaan Elina jakaa käsityö-, sisustus- ja puutarhavinkkejä. Toistaiseksi Elinalla ei ole vlogia, vaan hän jakaa neuvojaan bloginsa kautta.

9. RoniTheGamer

22-vuotias Roni tekee nimensä mukaisesti pelivideoita. Tubettaja kuvaa omalla kanavallaan myös mielipiteitään ajankohtaisiin aiheisiin.

10. By Selma

17-vuotias Selma pitää lifestyle-vlogia. Jyväskyläläinen tubettaja esittelee kanavallaan esimerkiksi meikkirutiinejaan, ostoksiaan ja välipalaideoita.

Lue myös:

Tubettajatähdet Lakko ja Herbalisti pelaavat nyt tv:ssä – ”Meillä ei ole mitään kokemusta, ja sen voi varmaan nähdä”

Tubettamista voi syksyllä opiskella ammattikorkeakoulussa – opettaja Mariieveronica: "Tällaista koulutusta on toivottu"

Ulkoministeriö julkaisee omat Suomi-emojinsa – kuvaavat suomalaisia tunteita