Futisvanhempien Vierumäen turnauksen kioskivastaavina hyörivät Ojalat, äiti-Kati ja isä-Harri. Kioskiin myytäväksi Kati on leiponut suussa sulavia mokkapaloja. Ja kauppa käy erinomaisesti... Nyt Kati Ojala paljastaa tähän asti suvussa kulkeneen salaisen reseptin!

Taikina
3 munaa
3 dl sokeria
100 g voita
1,5 dl kermaa tai maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
200 g tomusokeria
4 rkl voisulaa
4 rkl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
Työvaiheet
1. Munat ja sokeri sekoitetaan vatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää voi sulatettuna varovasti sekoittaen.
3. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe.
4. Lisää taikinaan puuhaarukalla kevyesti sekoitellen vuorotellen jauhoseos ja kerma/maito.
5. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla n.15-20 min.
6. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset ensin keskenään, levitä kuorrutus mokkapalojen päälle ja ripota päälle nonparelleja (lakritsinmakuiset hyviä myös) ja suklaarouhetta halutessasi.
7. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi, kun kuorrutus on jähmettynyt.
Millainen on sinun mokkapalareseptisi? Kerro se alla kommenttina!
TUTUSTU Ojaloiden perheeseen.
KATSO Ojaloiden esittelyvideo.