Hyppää pääsisältöön

7.5. Toiveuusinta: Krista Siegfrids, Diandra, Mikael Saari ja Otso Koskelo

UMK-artistiremmi
UMK-artistiremmi Kuva: Yle tartu mikkiin

Good evening, Malmö! Vai pitäisikö sanoa Tukholma? Vuonna 2013 kuitenkin kisailtiin Malmössä, ja saman vuoden Uuden Musiikin Kilpailun menestyksekäs artistiremmi valtaa tämänkertaisessa toiveuusinnassa Tartu Mikkiin -studion. Mikkiin tarttuvat Diandra, Mikael Saari, Krista Siegfrids ja Otso Koskelo.

Vuoden 2013 UMK:ssa kolmanneksi yltänyt Diandra nousi suureen suosioon vuoden 2012 Idols-voitollaan, minkä jälkeen hän julkaisi hyvin menestyneen Outta My Head -albumin. Diandran taannoinen UMK-kilpailukappale oli singlenä julkaistu Colliding Into You. Toiseksi vuoden 2013 UMK:ssa ylsi Mikael Saari, joka on lahtelainen laulaja-lauluntekijä. Hänen UMK-kilpailukappaleensa oli We Should Be Through. Saari osallistui myös tänä vuonna UMK-kilpailuun kappaleella On It Goes.

Vuoden 2013 UMK-finaalin voitti hääteemaa pursuava kappale Marry Me. Se on Kristan julkaisema single, jolla hän edusti Suomea Eurovision laulukilpailussa toukokuussa Malmössä vuonna 2013. Krista on itse säveltänyt kappaleen yhdessä Erik Nyholmin, Kristofer Karlssonin ja Jessika Lundströmin kanssa. Krista nousi tähtitaivaalle The Voice of Finland
-kisassa 2012. Musiikin saralle vaihtanut fysiikan tohtori Otso Koskelo laulaa helsinkiläisessä Lucy Was Driving -bändissä, joka oli mukana UMK-finaalissa Dancing All Around The Universe -kappaleellaan. Lucy Was Driving valmistelee parhaillaan toista albumiaan ja tähtää ulkomaankeikoille sekä isompien yleisöjen eteen.

Marry Me ja nyt mentiin! Nimittäin nyt saavat sulhot, morsiot ja valkeat ratsutkin sellaista euroviisujen tahdittamaa musamarssia, että oh, oh, oh, ding dong! Vai oletteko ennen nähneet kisaajia menemässä pitkin studion lattiaa? Stemmailotulituksen lisäksi on sellaista voimaballadia luvassa, että kannattaa jo hyvissä ajoin takertua sohvan käsinojaan kiinni! Nollilla ei kauaa olla, joten pisteiden osalta kisa on tiukka. Kumpi joukkue lopulta menee niukin naukin voittoon?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.