Hyppää pääsisältöön

Dokumentti: Arvo

Sydänlapsiperheen arkea elävät Raisa ja Arvo Lehtomäki joutuvat pohtimaan, miksi ihmisarvo ei ole kaikille sama.
Raisa Lehtomäki tuntee suomalaisen terveydenhuollon arjen. Sydänlapsiperheen arkea elävät Raisa ja Arvo Lehtomäki joutuvat pohtimaan, miksi ihmisarvo ei ole kaikille sama. yle tv1

TV1 sunnuntaina 8.5.2016 klo 17.10 - 18.00
Yle Areenassa 30 päivää

Raisa Lehtomäki ja hänen poikansa Arvo elävät sydänlapsiperheen arkea. Lehtomäki on taistellut poikansa hoidon ja samalla elämän puolesta.

”Hyvä suomalainen terveydenhuolto on kupla. Tuo kupla puhkeaa kun ihminen sairastuu ja terveydenhuollon raadollisuus paljastuu”, äiti toteaa.

Kenellä on ihmisarvo?

Palkittu dokumentti Arvo kertoo vakavasti sairaan lapsen ja hänen äitinsä elämästä tämän päivän Suomessa.

Ohjelma herättää pohtimaan hmisarvoa. Voiko sitä mitata? Miksi ihmisarvo ei ole kaikille yhtäläinen? Miksi väsyneelle perheelle tarjotaan lasten huostaanottoa eikä siivousapua? Kuka määrää lapselle elvytyskiellon?

"Lapsia otetaan Suomessa huostaan väärin perustein. Lasten elvytyskieltoja tehdään ilman vanhempien suostumusta. Raha on syrjäyttänyt ihmisarvon terveydenhuollossa", Lehtomäki sanoo.

Ohjaus: Ari Lehikoinen. Leikkaus: Inga Bergström-Rausku. Kuvaus: Marco Hyvärinen. Tuotanto: Yle, 2012. Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran 2013.