Hyppää pääsisältöön

Kovasen veljekset haastavat RCTIC:n LanTrekeillä

Lantrek 2015 -tapahtuma
LanTrekit käynnistyvät jälleen huomenna Lantrek 2015 -tapahtuma Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen lantrek

Kovasen veljekset ovat tulleet tutuksi kaikille suomalaista Counter-Strike -skeneä seuranneille. Niko “nsub (naSu)” Kovanen on ollut tuttu näky pelipalvelimilla vielä Counter-Strike: Global Offensivessäkin, mutta hänen isoveljensä Tomi “lurppis” Kovasen paluuottelu herättää kysymyksiä.

Tomi Kovanen oli yksi ensimmäisistä suomalaisista Counter-Strike -pelaajista, jotka onnistuivat muuttamaan harrastuksen ammatiksi. Suomalaisessa Wings-joukkueessa peliuransa aloittanut Kovanen taisteli tiensä Suomen ykkösjoukkueisiin Hooraihin sekä ns. Lake Inariin. Vuonna 2009 Kovanen matkusti Yhdysvaltoihin liittyäkseen Evil Geniuksen organisaatioon ainoana suomalaisena pelaajana.

Vuoden 2012 jälkeen Tomi Kovanen ei kuitenkaan ole enää pelannut aktiviisesti Counter-Strikea. Osittain tämä johtuu työkiireistä, osittain peliin tulleista muutoksista. Tomi jatkoi kuitenkin aktiiviuransa jälkeenkin Counter-Strike: Global Offensiven seuraamista ja onkin ollut vakiovieras eri lähetyksissä ulkomailla sekä kirjoittanut erilaisia analyyseja turnauksista ja joukkeista.

Nyt Tomi “lurppis” Kovanen tekee paluun pelikentille veljensä ja vanhan joukkuekaverinsa Hannu “H^N” Pohjalaisen kanssa:

- Olin tulossa muutenkin viikonlopuksi Suomeen, niin tarkoitus oli pelata vanhojen joukkuekavereiden kanssa turnaus. Huvikseen olemme tulossa pelaamaan, ei sinne häviämään mennä ja niin tosissaan pelataan kuin vaan pystyy, mutta töitteni johdosta on ollut ihan mahdotonta harjoitella joukkueena, kertoo Kovanen.

Kovasten edustama SkitLite.QPAD AllStars on sijoitettu turnauksessa toiseksi parhaimmaksi, jolloin heidän ei tarvitse aloittaa turnaustaan vielä torstaina. Myös turnauksen ykkössijoitettu, RCTIC eSports, latailee vielä akkuja torstaina pelitalollaan kunnes pääsee tositoimiin perjantaina.

RCTIC eSports, joka on tänä vuonna onnistunut voittamaan LAN-tapahtumia ulkomaita myöden, on turnauksen ennakkosuosikki. SkitLite saattaa kokemuksensa turvin olla turnauksen musta hevonen, mutta esiin on nostettava myös lohkossa C pelaava Desperados, joka on saanut useampia voittoja kevään aikana Taurora-turnauksista.

Turnauksen lohkovaiheet tullaan pelaamaan ns. tuplaeliminaatiolohkoilla, joissa voittamalla kaksi ottelua pääsee jatkoon perjantain pudotuspeleihin. Turnauksen lohkojaot ovat seuraavat:

Suoraan finaalipäivään kutsutut:

RCTIC eSports (Twista, SAGGERTON, sAw, ZOREE, xseveN)
SkitLite.QPAD AllStars (nsub, evidence, H^N, lurppis, tomsku)

Lohko A

Pussit (zehN, EMD, zarp, JALLU, pnarek)
Team Menace.fi (SENTEX, NOOKIE, Sakkee, BONA, jr)
GoSu (joona +), Aerial, poc, KIPSIk, Kiss)
0 Nothing (sahsa, OSKAREN, Cobra, tineZ, t0xic)

Lohko B

Trypants (gstus, blANZEY, Osku, wls0n, emrox)
Paranoia eSports (ociriz, rEplan, joel b, Leaf, arvid)
RG eSports (INSES, jehu, McSpam, OZALA, McDuck)
Bra Fiffe! (mikoz, Diiveri, Kaputiikka, miqsusu, Kaula)

Lohko C

Desperados (toGe, tEksi, BUBBIS, hanski, miksu)
Findictus (Aleksib, uli, ottoNd, Riqu, pietola)
Raiders (sLowi, apeHEHE, henkka, heku, Jyppe)
5CORE.RED (HooD, LOKO, XenomE, hAPPEN, sergej)

Turnauksen aikataulu:

Torstai:

10:00 Lohko A
14:00 Lohko B
18:00 Lohko C

Perjantai:

09:00 Neljännesvälierä 1
13:00 Neljännesvälierä 2
17:00 Puolivälierä
21:00 Loppuottelu

Lähetystä voi seurata suorana LanTrek TV:n kautta. Selostuksesta vastaavat Jaakko Palvaila sekä Juho Suutari.

Kommentit