Hyppää pääsisältöön

Vaarallinen metodi

Keira Knightley (Sabina Spielrein) ja Michael Fassbender (Carl Jung) elokuvassa Vaarallinen metodi
Keira Knightley (Sabina Spielrein) ja Michael Fassbender (Carl Jung) Keira Knightley (Sabina Spielrein) ja Michael Fassbender (Carl Jung) elokuvassa Vaarallinen metodi teeman elokuvat

Freudin, Jungin ja Sabina Spielreinin kolmiodraama ajalta, jolloin psykoanalyysi teki ihmismielen ymmärtämisen vallankumousta.

David Cronenbergin ohjaama draama sijoittuu 1900-luvun alkuvuosiin, jolloin Sigmund Freud ja Carl Gustav Jung kehittivät uutta psykologiaa, psykoanalyysia. Kahden tutkijan erilaiset temperamentit ja ajattelutavat veivät eri suuntiin, mutta uranuurtajina he tekivät silti läheistä yhteistyötä. Tarinasta tekee kolmiodraaman nuori nainen: Sabina Spielrein, joka on ensin Jungin potilas, sitten rakastajatar, myöhemmin itsenäinen psykoanalyysin teoreetikko ja harjoittaja.

Viggo Mortensen (Sigmund Freud) elokuvassa Vaarallinen metodi
Viggo Mortensen (Sigmund Freud) Viggo Mortensen (Sigmund Freud) elokuvassa Vaarallinen metodi teeman elokuvat

Elokuvan on käsikirjoittanut Christopher Hampton oman näytelmänsä pohjalta, joka edelleen perustuu John Kerrin tietokirjaan A Most Dangerous Method.

 • Vaarallinen metodi (A Dangerous Method),Saksa/Kanada/Britannia 2011. O: David Cronenberg. N: Keira Knightley, Viggo Mortensen, Michael Fassbender
 • Tarinoita korville – radiokuunnelma elää uutta nousukautta

  Tarinoita korville - radiodraaman uusi nousu

  Mobiilikuuntelun aikakautena radiodraama antaa kuulijalle oman tilan, mahdollistaa omat ajatukset ja mielikuvituksen käytön. Kuunnelma on kulkenut pitkän tien mm. Pekka Lipposen, Knallin ja sateenvarjon, Elmon ja Koe-eläinpuiston kautta nykypäivään. Radio oli ennen medioiden valtias. Se toi koteihin kuultavaksi koko maailman.

 • Parasta sirkuksessa on kaikki

  Taina Kopralle ja Jouni Kivimäelle sirkus on päivätyö.

  “Mun elämä on yhtä sirkusta", sanoo Sorin sirkuksen sirkustirehtööri Taina Kopra. Hän ja puolisonsa Jouni Kivimäki perustivat 80-luvulla pienen sirkuskerhon, joka on vuosikymmenten varrella kasvanut monipuoliseksi sirkuskouluksi. Tänä päivänä se tarjoaa sadoille lapsille ja nuorille taiteen perusopetusta. Teemalla nähdään Sorin sirkuksen upea joulushow 2018.

Yle Teema