Hyppää pääsisältöön

Ruotsalainen tähtipelaaja avasi maailman ensimmäisen eUrheilukaupan

Jesper "jw" Wecksell kauppansa avajaisissa
Jesper "jw" Wecksellin kaupan avajaiset houkuttelivat mediaa paikalle Jesper "jw" Wecksell kauppansa avajaisissa Kuva: Christer Körnbäck / QPAD jw gaming

Ruotsi on tullut tunnetuksi lihapullistaan ja muista jokapäiväisistä hyödykkeistä, joita voi ostaa IKEAsta. Nyt maahan on avattu myös ensimmäinen elektroniseen urheiluun keskittyvä urheilukauppa.

Kaupan perustaja on yksi maailman menestyneimmistä pelaajista, Jesper “jw” Wecksell, joka on tullut tunnetuksi Counter-Strike: Global Offensivessa fnaticin riveissä. Wecksell on nostettu usein maailman kymmenen parhaan pelaajan listalle.

Wecksellin kauppa avautui hänen kotikaupunkiinsa, Ruotsin keskellä sijaitsevaan Avestaan. Kauppa tekee perustajalleen kunniaa nimellään JW Gaming.

Tähtipelaaja ei kuitenkaan avannut kauppaa vain sijoitusmielessä, kuten hän kertoo itse Aftonbladetin haastattelussa:
Haluan kertoa vanhemmille mitä heidän lapsensa tekevät, kun he istuvat kymmenenkin tuntia tietokoneen edessä. Vanhempien tulee ymmärtää, että pelaaminen on ensisijaisesti sosiaalista toimintaa.

Fnaticin pelaajat jakoivat nimikirjoituksia kaupan avajaisissa
Fnaticin pelaajat jakoivat nimikirjoituksia kaupan avajaisissa. Fnaticin pelaajat jakoivat nimikirjoituksia kaupan avajaisissa Kuva: Christer Körnbäck / QPAD jw store

JW Gamingin hyllyiltä löytyy paljon erilaisia fnaticin fanituotteita - hiirimattoja, kuulokkeita, hiiriä, paitoja ja kaikkea mahdollista, mitä nykyinen brändi sisällään kantaa. Wecksell itse pyrkii käymään kaupassaan mahdollisimman usein, mutta hänen työstään johtuen paikan päällä vietetyt tunnit tulevat käytännössä jäämään vähiin.

Sijoittajana hän toivoo kuitenkin kauppansa menestyvän ja hänellä on suunnitelmissa laajentaa JW Gamingista menestyvä elektroniseen urheiluun keskittyvä ketju.

Lähde: http://esport.aftonbladet.se/csgo/a-first-look-at-jws-new-project-a-sports-store-for-esport/